En Sıcak Konular

Türkiye'nin IŞİD planı hazır

7 Ekim 2014 08:52 tsi
Türkiye'nin IŞİD planı hazır ''Eğit-donat'' formülünün ayrıntıları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem Esad'a hem de IŞİD'e karşı savaşan Suriye'deki muhalifleri desteklemek için gündeme getirdiği "eğit-donat" formülünün ayrıntıları belli oldu.

Suriye topraklarında kurulacak güvenli bölgelerde uygulanacak formül, sadece ılımlı muhalifleri kapsayacak. Formüle göre, muhaliflere öncelikle ateş, sonra hayatlarını idame ettirmeye dönük eğitimler verilecek, bot, kamuflaj ve çadır gibi teçhizat desteğinde bulunulacak.

MUHALİFLERLE YOLA DEVAM

MİT'in bölgedeki çalışmaları ara vermeden sürdürdüğüne de vurgu yapan Erdoğan, daha önce Sabah'ın da gündeme getirdiği şekliyle ılımlı Suriye muhalefetine tam destek verilmesi gerektiği mesajını vermişti. Hem IŞİD'e karşı savaşacak hem de Esad rejimine karşı mücadele edecek ılımlı Suriye muhaliflerinin desteklenmesini isteyen Ankara, radikal grupların dışlanarak ılımlı gruplarla yol alınması gerektiğini düşünüyor. Erdoğan'ın gündeme getirdiği eğit-donat formülüyle de bu stratejinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Askeri kaynaklara göre destek planı kapsamında 3 adım atılacak. Planda eğitim ve lojistik destek ön plana çıkıyor.

TÜRKMENLER ÖNCELİKLİ OLACAK
 
Eğit-donat formülü PKK ve onun uzantılarını kapsamayacak. Askeri kaynaklar, "Kimse PKK ve uzantılarına eğitim verilecekmiş gibi bir beklenti içine girmesin" diyerek, ateş eğitimlerinin ve diğer eğitimlerin sadece ılımlı muhaliflere verilebileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca bölgede hem IŞİD'e hem de Esad rejimine karşı Türkmenlerin de savaştığı hatırlatılarak, Türk askerinin vereceği eğitim ve teçhizatta Türkmenlerin ön planda tutulabileceğine vurgu yapılıyor.


 



Bu haber 1,054 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,617 µs