En Sıcak Konular

''Özür dilemesinin nedeni...''

7 Ekim 2014 09:05 tsi
''Özür dilemesinin nedeni...'' Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Biden'ın neden özür dilediğini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel bir sohbette dile getirdiğini yanlış nitelediği için Erdoğan'dan özür dilediğini söyledi.
 
Earnest, günlük basın brifinginde, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın geçen hafta Harvard üniversitesinde sarf ettiği sözleri sonrasında Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden özür dilemesine ilişkin birçok soruyla karşılaştı.
 
ABD Başkanı Barack Obama'nın bölgedeki ülkelerin Suriye'ye yabancı savaşçı akınında, para ve silah gönderilmesinde rol oynadığına ilişkin daha önce de açıklamaları olduğu halde Biden'ın özellikle niçin özür dilediğinin sorulması üzerine Earnest, "Başkan Yardımcısı Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özür aktarmasının nedeni, özel bir sohbette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşlerini yanlış nitelendirmesidir. Sonuç olarak telefon görüşmesinin nedeni buydu" yanıtını verdi.
 
Earnest, Biden'ın son dönemdeki gaf silsilesine rağmen Başkan Obama'nın kendisine güvendiğine işaret ederek, "Biden, Başkan Obama'nın ulusal güvenlik biriminin çekirdek üyesi olmaya devam edecek biri. Başkan, Amerikan ulusal güvenliği için kritik öneme sahip birçok zorlukla mücadele ederken, onun önerilerine güvenebilecek olmaktan memnun" dedi.
 
Earnest, Biden'ın Obama'dan da özür dileyip dilemediğine ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı.
 
Earnest, bir soru üzerine, terör örgütü IŞİD'le mücadelede bölge ülkelerinin desteğine değinerek, "Türkiye'nin ve bölgedeki diğer ülkelerin, yabancı terörist savaşçılardan kaynaklanan tehditle mücadelede ABD'nin yanında yer alan işbirliklerinden memnun olduğumuzu söylemek isterim" diye konuştu.
 
Psaki: IŞİD'e odaklanmış durumdayız
 

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'ye, günlük basın brifinginde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CNN International'a verdiği mülakatta, "ABD'nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i hedef alması halinde Suriye'ye kara birlikleri gönderebileceklerini" söylediği hatırlatıldı. Psaki, "Bizim pozisyonumuz değişmedi. IŞİD'e odaklanmış durumdayız. Suriyeli muhalifleri desteklemeyi kesinlikle sürdürüyoruz" yanıtını verdi.

aa

Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,366 µs