En Sıcak Konular

Türkiye'ye bir saldırı olursa...

6 Ekim 2014 18:43 tsi
Türkiye'ye bir saldırı olursa... Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Türkiye'ye bir saldırı olursa NATO, Washington Sözleşmesi'nin 5. maddesinin hükmünü yerine getirecektir" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Suriye ile ilgili olaylar ilk başladığı andan itibaren biz NATO'dan ihtimaliyat planlarının hazırlanmasını talep ettik ve NATO da çeşitli alternatifleri göz önüne alarak bir plan hazırladı. Türkiye'ye bir saldırı olursa NATO, Washington Sözleşmesi'nin 5. maddesinin hükmünü yerine getirecektir" dedi.

AK Parti Sivas İl Başkanlığınca Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Yılmaz, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in "Türkiye'nin üzerinde bir tehdit görüldüğü zaman ittifak birlikleriyle Türkiye'ye destek verecekleri" yönünde açıklama yaptığını belirterek, bu konudaki görüşlerini sorması üzerine Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"NATO'nun 5. maddesi çok açıktır. Müttefik ülkelerinden birine bir saldırı olduğu anda bu saldırı bütün müttefik ülkelerinin hepsine yapılmış gibi addedilir (sayılır) ve bundan dolayı NATO'nun ortak savunma sistemi yürürlüğe girer. Suriye ile ilgili olaylar ilk başladığı andan itibaren biz NATO'dan ihtimaliyat planlarının hazırlanmasını talep ettik ve NATO da çeşitli alternatifleri göz önüne alarak bir plan hazırladı. Dolayısıyla Türkiye'ye bir saldırı olursa NATO, Washington Sözleşmesi'nin 5. maddesinin hükmünü yerine getirecektir. Yeni Genel Sekreter de bunu açıkladı, 'Türkiye'ye bir saldırı olursa biz Türkiye'nin yanında oluruz' diye. Türkiye neden NATO üyesi? Bir saldırı olduğunda müttefik ülkeleri yanında görmek için. Bu sistem işler, yürürlüğe girer."

"En az zararla atlatmak istiyoruz"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir basın mensubunun "Kobani'de (Ayn el Arap) çatışmalar, sokak çatışmasına dönüştü, hatta IŞİD'in bir binaya kendi bayrağını diktiği yönünde iddialar da var, bizim tanklarımız da bölgeye sevk edilerek önemli yerlerde görev aldı, bunu nasıl değerlendireceksiniz?" sorusu üzerine ise "İki taraf çatışıyor. Biz şu anda sınırda olan bu yangını, en az zararla atlatmak istiyoruz. Uluslararası toplumla da birlikte hareket ederek bu olayı nasıl en az zararla atlatırız, bu bölgeye nasıl barış ve huzur getiririz diye bir çalışma başladı. İnşallah hayırla neticelenir, hayırla neticelenmesi o coğrafyadaki Türkmenlerin, Arapların, Kürtlerin, Süryanilerin, Ezidilerin, herkesin menfaatine olur diyoruz. Milletimizden dua ve destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

AA



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,775 µs