En Sıcak Konular

The Times, Türkiye ziyaretini yazdı

6 Eylül 2007 17:12 tsi
The Times, Türkiye ziyaretini yazdı İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'ın Türkiye'yi ziyaretine yer veren The Times gazetesi dış politika editörü Bronwen Maddox, Bakanın gezisinin nelere işaret ettiğini yazdı.

THE TIMES İNGİLİZ DIŞİŞLERİ BAKANI'NI DEĞERLENDİRDİ

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'ın Türkiye ziyaretine yer veren The Times gazetesi, Miliband'ın misyonunun AB'nin değişimi için uygun iklimin yaratılması yolunda çaba harcamak olduğu yorumunda bulundu.

Avrupa'nın güneyine yaptığı ziyaretin, Miliband'ın yeni görevindeki üçüncü ziyaret olduğunu hatırlatan Times gazetesi dış politika editörü Bronwen Maddox, bu gezinin aynı zamanda Avrupa'nın sınırlarının genişlemesi ve Türkiye'nin zaman içinde gerçekleşecek tam üyeliği konusundaki görüşlerin ortaya konulması için yeni bir platform oluşturduğuna dikkat çekti.

Miliband'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesi sırasında, Türkiye'nin İslam ile demokrasinin birlikte yaşatılamayacağına dair önyargıları yıkmasının önemine işaret ettiğini de belirten Maddox, Miliband'ın ayrıca bir politikacı olarak işinin, Türkiye'nin AB'nin içinde olmasının İngiltere'nin de çıkarına olduğunu ortaya koymak olduğuna dair sözlerine de dikkat çekti.

Miliband'ın bunun kolay olmayacağını söylediğini de belirten Maddox, Miliband'ın ''AB Romanya'yı üye olarak alabiliyorsa, neden Türkiye'yi de tam üye yapmasın'' sorusunu yönelttiğini ve her iki ülkenin de yoksul birer tarım ülkesi olduğunu söylediğini hatırlattı.

Miliband'ın, Türkiye'nin nüfusunu hatırlatarak, aynı zamanda çoğunluğu Müslüman bir ülke olduğunu söyleyenlere de yanıt verdiğini belirten Maddox, Miliband'ın ''Bu, AB'nin içine kapalı bir Hristiyan kulübü olmadığını gösterecek büyük bir sınav'' dediğine işaret etti.

Miliband'ın, AB'nin güvenlik ve iklim değişikliği gibi konularda da Türkiye'ye ihtiyacı bulunduğunu hatırlattığını belirten Maddox, İngiltere Dışişleri Bakanı'nın, Türkiye'yi Kıbrıs konusunda ise ''derin bir nefes almaya ikna etmeye çalıştığını'' yazdı.

Milliyet



Bu haber 204 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,583 µs