En Sıcak Konular

Uyuşturucuyla mücadele için şura toplanıyor

6 Ekim 2014 11:33 tsi
Uyuşturucuyla mücadele için şura toplanıyor Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı, gelecek ay yapılacak şurayla olgunlaştırılacak, çalışmalar takvime bağlanacak.

Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı, gelecek ay yapılacak şurayla olgunlaştıracak, çalışmalar takvime bağlanacak. Şurada, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, mağdur ve mağdur yakınları yer alacak.

8 bakanla birlikte Uyuşturucuyla Mücadele Bakanlar Komitesi'nde yer alan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, şuraya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Ünüvar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı taslağı sunumundan sonra Sağlık Bakanlığı'na gittiğini anımsattı. Ünüvar, Davutoğlu'nun, belediyeler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarıyla uzun süren toplantıdan sonra kasımda şura yapılacağını ifade ettiğini kaydetti.

Şurada, sadece kamunun olmayacağını ifade eden Ünüvar, sivil toplum kuruluşları, konuyla ilgilenen kişiler, kurumlar, mağdur ve mağdur yakınlarının da yer alacağını belirtti.

Ünüvar, eylem planının detaylarının kapsamlı şekilde değerlendirileceğini, olgunlaştırılacağını anlatarak, kısa, orta ve uzun vadede planlanan konuların, detaylandırılıp, hayata geçirileceğini söyledi.

Eylem planında farklı konuların bulunduğuna işaret eden Ünüvar, "Okul ve çevresi, tedavi, aile hekimlerinin etkin şekilde rol alması, rehabilitasyon merkezleri, danışma merkezleri, danışma hattı, rehabilitasyon merkezleri gibi konular var. Bunların her birinin detayları şurada görüşülecek? Şuradan sonra eylem planı daha olgunlaşmış ve takvime bağlanmış şekilde kamuoyuna açıklanacak" diye konuştu.

Ünüvar,  bayramdan sonra şuranın tarihinin ve yerinin netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,895 µs