En Sıcak Konular

Mehmetçik Suriye sınırında ''kuş uçurtmuyor''

5 Ekim 2014 14:41 tsi
Mehmetçik Suriye sınırında ''kuş uçurtmuyor'' Mevzilerin yanı sıra kulelerde nöbetlerini tutan askerler, sınırın sıfır noktasında olası tehlikelere karşı zırhlı araçlarla bekliyor.

Türkiye'nin dört bir yanında bayram heyecanı yaşanırken, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ise ailelerinden uzakta "buruk ama gururlu" bayram yaşıyor.
 
Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Köprübatı Karakolu'ndaki askerler, sınırın sıfır noktasında vatani görevlerini yerine getiriyor.
 
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin terör örgütü IŞİD'e yönelik Cerablus'ta düzenlediği saldırılara sadece yaklaşık bin 200 metre uzaklıkta olan Mehmetçik, sınırındaki güvenliği sağlarken, Suriye topraklarındaki gelişmeleri de gözlemliyor.
 
Kurban Bayramı'nı sevdiklerinden uzakta ama "vatan borcu" diyerek gururla geçiren askerler, silah arkadaşlarıyla bayramlaşıp sınır güvenliğini eksiksiz yerine getiriyor. Sınırdan adeta "kuş uçurtmayan" askerler, nöbet öncesinde çelik yeleklerini giyip, silahlarını doldur boşalt yaptıktan sonra sınıra doğru yola çıkıyor.
 
Zırhlı araçlarla sınıra yakın bölgelerdeki mevzilere sevk edilen Mehmetçik, elleri tetikte gözleri sınırda nöbet tutuyor. Dürbünlerle sık sık sınır hattını kontrol eden askerler, olası gelişmelerde telsizlerle komutanlarını haberdar ediyor.
 
Mevzilerin yanı sıra kulelerde de tertiplerinin tabiriyle "namusumuz" dedikleri nöbetlerini tutan askerler, sınırın sıfır noktasında olası tehlikelere karşı zırhlı araçlarla bekliyor.
 
Mevzilerde nöbet tutarken kendileriyle bayramlaşmaya gelen komutanlarını karşılayan Mehmetçik, "Asil Türk milletinin namus ve şerefini, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü sorumluluk bölgemde korumakla görevli gözetçiyim. Gözüm sorumluluk bölgemde, kulağım komutanda, vatan ve millet uğruna seve seve can vermeye hazırım komutanım" şeklinde tekmil vererek selamlıyor.

aa


Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs