En Sıcak Konular

Anayasa'da başkanlık modeli olsun

5 Ekim 2014 11:18 tsi
Anayasa'da başkanlık modeli olsun TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni anayasaya yönelik değerlendirmeleriyle ilgili konuştu.

Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, yeni anayasa için 2015'i işaret etti. Başkanlık sisteminin yeni anayasada olması gerektiğini belirten Kuzu, "Parlamenter sistem iflah olmaz" dedi
 
Kuzu, "Yeni anayasa olsun ama bu anayasanın getirdiği model de başkanlık modeli olsun" dedi. Anadolu Ajansı'na konuşan Kuzu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'BAŞKANLIK OLSUN'

"Son günlerde paralel yapı olarak isimlendirilen, daha önce de aynı yerde sol kesim 'bura benim' diye sahip çıkıyordu, HSYK'ya baktığımız zaman. Buralarda bazı sorunlar var, bunları değiştirmek lazım. Ama bu işin çok özel bir bölümü. Asıl olan, yeni, sivil bir anayasa şart. O noktaya gelindiğinde, AK Parti olarak ayrıldığımız nokta var. Diyoruz ki; yeni anayasa olsun ama bu anayasanın getirdiği model de başkanlık modeli olsun"

'SİSTEM İFLAH OLMAZ'

"Yoksa mevcut anayasanın yenisini yapsak, diyelim ki bunun adı parlamenter model, iflah olmaz model. Bu model risk üretir, koalisyonlar getirir. Bu bakımdan yapılması gereken yeni anayasada söylediğimiz kaygıları da dikkate alarak bir düzenleme yapmak lazım. Bunun da tek çözümü başkanlık modeli gözüküyor."

'HEDEF YENİ ANAYASA'

"AK Parti'nin hedefi, milletten yeni bir anayasa yapma gücü istemek. Onu sağlayabilirsek çok iyi olacak. Sağlayamazsak tabii Türkiye'nin işi çok zor demektir. Yeni Meclis'te de tablo böyle olursa, o ortamdan başkanlık modeli çıkmaz. AK Parti olarak, çoğunluğu alırsak biz bu işi yaparız."






 

Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,960 µs