En Sıcak Konular

Endonezya ve Kamerun'da bayram

5 Ekim 2014 09:21 tsi
Endonezya’da Bayram Namazı yüz binlerce insanın katılımıyla kılındı.

Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve yoğun Müslüman topluluğuna sahip 250 milyon nüfuslu Endonezya’da bayram namazı bugün kılındı. Başkent Cakarta’da bulunan Güneydoğu Asya’nın en büyük camisi olan 300 bin kişi kapasiteli İstiklal Camisi’ne Endonezyalı Müslümanlar akın etti. Camiye sığmayanlar, caddelerde saf tutarak bayram namazını kıldı.
 
Binlerce insanın bayram namazı için akın ettiği İstiklal Camisi’nde Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono da namaz kılarken, namaz çıkışında halk ile bayramlaştı.
 
Endonezya’da bayram namazlarına kadınlar da katıldı. Ülkede dini bayramlarda renkli giyinme geleneği sürdürüldü. İnsanlar her sene olduğu gibi bu bayram da rengarenk giyinerek bayram namazı kıldı.
 
Bayramı namazı için İstiklal Camisi’ne gelen Tasya, bugün bayram namazı kıldığı için çok mutlu olduğunu söylerken, “ Bugün binlerce Müslümanla aynı yerde namaz kılmak çok güzel. İstiklal Camisi her zaman tıklım tıklım doluyor. Burada namaz kılmak çok daha farklı bir duygu olduğu için bayram namazlarını burada kılıyorum” diye konuştu.
 
Endonezya’nın merkez camisi olan İstiklal Cami’sinde son günlerde artan İŞİD olayları nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınırken, insanlar camiye girerken x-ray aracından geçirilerek tek tek arandı.
 
Başkenti Cakarta'da bulunan İstiklal Cami hem ülkenin ve Güneydogu Asya'nın en büyük; hem de dünyanın dördüncü büyük camisi olma özelliğini taşıyor. Endonezya'nın bağımsızlığı anısına yapıldığı için "İstiklal" adı verilen camide dört kat bulunurken, avlusuyla beraber 300 bin kişilik kapasiteye sahip.
 
Kamerun'da bayram
 
Kamerun'un başkenti Yaounde'de halk, sabah erken saatlerden itibaren şehirdeki büyük camilere akın etti.
 
Başkent Yaounde'deki büyük camilerin tıklım tıklım dolması ve çocukların yüzündeki mutluluk dikkati çekti.
 
Öte yandan, Türkiyeli hayırseverlerin bağışladığı ve İHH ekipleri tarafından mezbahanelerde kesilerek paketlenen kurban etleri, Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Kamerun'a sığınan mülteciler ve önceden belirlenmiş ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
 
Kurban etlerinin bir kısmı İHH'nın partner kuruluşunda gönüllü olarak görev yapan ekipler aracılığıyla Yaounde'deki yetimhane ile çok sayıda yoksulun yaşadığı iki köye ulaştırıldı.
 
Devlet televizyonu organizasyonu halka duyurdu
 
Türkiyeli hayırseverlerin İHH aracılığıyla Kamerun'a uzattığı yardım eli buradaki herkes tarafından takdir toplarken, devlet televizyonu ile bazı özel televizyon kanalları da kurban kesimiyle dağıtımını röportaj ve görüntülerle halka duyurdu. Medya, kurban organizasyonunu "Gerçek dostluk ve kardeşlik" örneği olarak sundu.
 
Liman kenti Douala'da kesilecek kurbanlıkların etlerinin dağıtımı ise, Pazartesi günü başta il valisi olmak üzere çok sayıda yetkilinin de katılacağı programla yapılacak.
 
Afrika'nın yeraltı zenginliklerine sahip 24 milyon nüfuslu ülkesi Kamerun, komşusu Nijerya'daki Boko Haram örgütünün tehditlerinden kaçan ve yine komşusu Orta Afrika Cumhuriyeti'nden gelen mülteciler nedeniyle zorluklar yaşıyor.

aa


Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,285 µs