En Sıcak Konular

IŞİD Suriye ve Irak'ta bombalandı

4 Ekim 2014 20:30 tsi
Suriye'de 9, Irak'ta 5 yeni hava saldırısı düzenlendi

ABD ve müttefikleri, Irak ve Suriye'de IŞİD hedeflerine karşı yeni hava saldırıları düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ve partner ülkelere mensup silahlı güçler, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı 9 hava saldırısı gerçekleştirildi. Ayrıca, ABD savaş uçakları Irak'ta IŞİD'e 5 yeni hava saldırısı yaptı.

Suriye'de, güney Kobani (Ayn el Arap) bölgesinin güneyindeki iki hava saldırısında IŞİD’e ait silahlı personel aracı, küçük bir ünite ve araç imha edildi. Doğu Kobani bölgesindeki iki hava saldırısında da IŞİD’in bina, araç, büyük bir ünitesi ve topçu mevzisi yok edildi. Deyru'zor’un güneydoğusunda gerçekleştirilen iki hava saldırısında bir IŞİD tankı ve aracı vuruldu. Rakka şehri civarındaki iki hava saldırısında da Tabka Havaalanı'na zarar verildi, IŞİD’e ait topçu bataryası da imha edildi.

Saldırılarda CENTCOM'un sorumluluk sahasında konuşlanmış ABD Silahlı Kuvvetleri ve donanmasına ait uçakları kullanıldı. Hava saldırılarının üçünde, Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de ABD güçlerine katıldı.

Irak'ta da Felluce kentinin kuzeydoğusundaki iki hava saldırısında IŞİD'e ait bir araç ve küçük bir ünite yok edildi. Rabiya kentinin güneyindeki bir hava saldırısında IŞİD’in silahlı aracı ortadan kaldırılırken, Hit kenti civarındaki hava saldırısında örgütün çok amaçlı silahlı aracı, Ramadi’nin kuzeyindeki hava saldırısında IŞİD’in silahlı personel taşıma aracı imha edildi.

Felluce’de 23 IŞİD militanı öldürüldü

Irak'ın Felluce ilçesinde, terör örgütü IŞİD militanı 23 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Ülkenin batısında yer alan El-Enbar ilindeki operasyonlardan sorumlu komutan Korgeneral Reşid Felih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enbar’a bağlı Felluce ilçesinin güneyinde Fransa ve İngiltere’nin istihbarat bilgilerine dayanarak düzenlediği hava saldırılarında 18 IŞİD militanının öldürüldüğünü, ağır silah taşıyan 2 aracın imha edildiğini söyledi.

Felih, Felluce’de faaliyet gösteren Sahve Güçleri mensuplarının, ilçenin güneyindeki Sanayi Mahallesi'nde, Libya asıllı Ebu Şuheyb adındaki IŞİD müftüsü ile 4 korumasını öldürdüğünü belirtti.

AA



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,633 µs