En Sıcak Konular

PKK karakola saldırdı

3 Ekim 2014 21:19 tsi
Pülümür'de Kırmızıköprü Köyü Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Pülümür'ün Kırmızıköprü Köyü'nde esi karakol yerine köyün karşısındaki yüksek tepeye yapılan ve inşaatı büyük ölçüde tamamlanıp, askerlerin de büyük ölçüde taşındığı Kırmızıköprü Jandarma Karakolu'na bugün saat 16.05 sıralarında sayılıları henüz tespit edilmeyen kalabalık bir PKK'lı grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Ormanlık alandan karakol yakınlarına sızan PKK'lılar iki ayrı noktadan Kannas keski nişancı tüfeği ve Biksi silahlarla karakol ve nöbetçi kulelerine ateş açtı. Saldırıya, karakoldaki askerlerin de anında karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar ormanlık alana giderek izlerini kaybettirdi. Çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.
 
Daha önce karakollara yönelik saldırılar yönünde bilgi alan güvenlik güçleri karakollara özel birlikler sevk edip, güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkarmıştı. Saldırının ardından bölgeye yine helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirilerek, stratejik alanlara yerleştirildikleri öğrenildi.
 
Tunceli Valiliği'nden, Kırmızıköprü Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıyla ilgili yapılan yazıla açıklamada, "03.10.2014 günü saat 16.05 sıralarında ilimiz Pülümür İlçesi'nde yapımı devam eden Kırmızıköprü Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binasına BTÖ mensuplarınca taciz ateşi açılmış, açılan taciz ateşine güvenlik güçlerimiz anında karşılık vermiş, olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir" denildi.

sabah.com.tr

Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,020 µs