En Sıcak Konular

Her düğüne bir sivil polis

3 Ekim 2014 12:01 tsi
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, düğün ve kutlamalarda kazalara neden olabilecek maganda kurşunlarını önlemek için hazırladığı proje kapsamında her düğüne bir sivil polis görevlendiriyor.

"Sizin Mutluluğunuz Başkalarının Mutsuzluğu Olmasın Projesi'' kapsamında, muhtarlar, mahalli sanatçılar, düğün salonu işletmecileri ve ateşleyici belgesi olan hava fişekleri atmakla yetkili kişilerin bilgilendirilmesinin ardından sivil polis uygulamasıyla da ölüm ve yaralanmaların önüne geçilmesi amaçlanıyor.
 
İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırıkkale ve birçok kentte düğünlerde silahla havaya ateş etme olayları sonucunda yaralanmaların ve can kayıplarının olduğunu hatırlattı.
 
Özellikle mayıs ayında başlayan düğün törenlerinde maganda kurşunlarının acı olaylara neden olmaması için uyguladıkları projeyi daha da geliştirdiklerini ifade eden Onar, "İlk olarak mahalle muhtarları, yerel sanatçılar ve düğün salonu sahipleriyle toplantı yaptık. Konunun önemini anlattık. Düğünde bir kişi havaya ateş etmek istediğinde yanındaki çocuğunun, komşusunun veya yakınının 'ne yapıyorsun, ateş etme, başkasının yaralanmasına sebebiyet verebilirsin' uyarısını yapmasını sağlayabilirsek farkındalığı oluşturmuş oluruz" dedi.
 
"Sivil ekipler düğüne davetli gibi gidiyor"

 
Onar, sadece bunları anlatmanın yeterli olmadığını, kentin farklı yerlerine afiş ve broşürler astıklarını anlatarak, son olarak da her düğüne bir sivil polis vermek suretiyle tedbir aldıklarını dile getirdi.
 
Sivil polislerin de proje kapsamında düğünlerde görevlendirildiğini belirten Onar, şunları söyledi:
 
"Sivil polis, düğüne normal bir davetli gibi gidiyor. Bundan sonraki süreçte birisi silahla havaya ateş ediyorsa düğün sahibi uyarılıyor. Daha sonra sivil polisin çağırdığı ekipler şahsı etkisiz hale getirip silahı alıyor. Gerekli adli işlemler yapılıyor. Bu işlemler düğünü bozmadan, misafirleri rahatsız etmeden yapılıyor. Ayrıca birçok kişi uyarılarımızı dikkate alarak düğün davetiyelerine 'silah getirilmemesi' şeklinde küçük notlar yazdırıyor. Düğün törenlerinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı bu şekilde önlemler aldık."
 
Onar, 3-4 aylık süre içerisinde "6136 Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun" kapsamına giren 42 olayda silaha el konulduğu, ateş edenler hakkında yasal işlem yapıldığını kaydetti.
 
"Çalışmalar sürecek"
 

Şu ana kadar ölüm olayının yaşanmamasının sevindirici olduğunu, bundan sonra da düğün törenlerinde bu önlemleri alacaklarını aktaran Onar, "Bu çalışmalar düğünlerde silah atılması tamamen bitene kadar devam edecek. Bütün vatandaşlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu kapsamda Kırıkkale 28 Eylül'de 'Bireysel Silahsızlanma Günü' kapsamında İstanbul’da düzenlenen programda Umut Vakfı tarafından plaketle ödüllendirildi. Bundan sonra da büyük bir şevk ve azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

aa

 

Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,633 µs