En Sıcak Konular

Gökçek'ten Nazlıaka hakkında suç duyurusu

3 Ekim 2014 11:43 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka hakkında, Twitter'daki paylaşımlarında kendisine "iftira ve hakarette bulunduğu" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka hakkında, şebeke suyuna ilişkin Twitter'daki paylaşımlarında kendisine "iftira ve hakarette bulunduğu" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
 
Gökçek'in avukatları Fatih Atalay ve Çağrı Alkan'ın  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri dilekçede, Nazlıaka'nın, arasında "Ankaralıların su hakkını gasp eden Melih Gökçek, bizleri yıldıramayacak", "Ankara suyu ile ilgili gerçek bakanlık tarafından açıklandı, Gökçek'in şovu boşa gitti", "BoşunaAnkara ergeni demiyorum. Kendi suçlarını örtmek için bana saldırıyor, ama beni yıldıramaz", "Gökçek'in sahte analiz sonuçlarına bakan uzmanlar çamurlu kaptan alınan suda bile böyle veriler çıkmaz diyor" ifadelerinin de bulunduğu bazı paylaşımları aktarıldı.
 
"Paylaşımlardan, şüphelinin derdinin Ankara halkı veya su olmadığı, aksine müvekkilimin istikrarlı siyasi hayatının hala hazmedilemediği anlaşılmaktadır" ifadesi kullanılan dilekçede, Nazlıaka'nın, Ankara'da içme suyunun kirli olduğu, koktuğu ve bu nedenle ishal vakalarının arttığına ilişkin iddialarının "tamamen asılsız" olduğu savunuldu.
 
Ankara'daki şebeke suyunun sürekli analiz edildiği, raporlara göre suyun temiz ve içilebilir olduğu anlatılan dilekçede, "halkın sağlığını ilgilendiren konularda yapılan asılsız haberlerin korku ve paniğe yol açtığı ve insanların galeyana getirildiği" kaydedildi. Dilekçede, "Gökçek'in, halkı zehirleyen biriymiş gibi gösterilmesinin, kamuoyu nezdinde düşmanlık oluşmasına ve Gökçek'in hedef gösterilmesine sebep olduğu" aktarıldı.
 
Dilekçede, ASKİ personelinin incelemesiyle Nazlıaka'nın ikametinde ruhsatsız kuyu suyu kullanıldığının belirlendiği hatırlatılarak, şöyle denildi:
 
"Şüpheli, aylık 2 lira civarı su faturası ödemekte, ancak bu durumdan haberdar olmadığını iddia etmektedir. Yine şüphelinin su deposunda yapılan incelemede, kuyu suyundan alınan numuneler analiz edilmiş, tesisat kontrol edilmiş ve kuyu suyunun temiz olmadığı, tesisatın paslı olduğu tespit edilmiştir. Kendi evinden, kendi suyundan sözde haberi olmayan şüpheli ne hikmetse Ankara suyuna kafayı takmış ve asılsız iddialarla ortalığı karıştırmaya çalışmaktadır."
 
Nazlıaka'nın, "Gökçek'in adamlarının, evinin etrafında dolaştığına" ilişkin paylaşımlarıyla ise iftira suçunu işlediği kaydedilen dilekçede, Nazlıaka hakkında, atılı suçlamalardan dava açılması istendi.

aa

 

Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs