En Sıcak Konular

'Torba'dan bir sürü güzel haber çıkacak

3 Ekim 2014 08:54 tsi
3 kesime erken emeklilik, akademisyenlere zam, taşeron ve madencilere yönelik pek çok düzenlemenin bu ay çıkması bekleniyor.

Yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren torba yasa hayata geçerken; gözler yeni pakete çevrildi. Yeni torba için beklenen Ekim ayı geldi. Bu ay hazırlanacak torba yasada pek çok kesimi ilgilendiren önemli düzenlemeler yer alacak. Tasarıya konulması beklenen düzenlemelerden bazıları şöyle:

AKADEMİSYENLERE ZAM: Üniversitelerdeki akademik personelin maaşlarının iyileştirilmesine yönelik düzenleme, torbada yer alması beklenen düzenlemeler arasında.

BEDELLİ ASKERLİK: Torba tasarının; bedelli askerlik, askerlik, askeri hakimler, disiplin konularının yanında astsubayların özlük hakları konusunda da düzenlemeler içermesi bekleniyor.

TAŞERON: Asıl işçi olduğuna yönelik yargıdan karar çıkan taşeron işçilerle ilgili düzenleme, torbaya eklenmesi beklenen maddelerden biri. Bakan Çelik, bu konuda "Yargıya gidip kendilerinin asıl işçi olduğuyla ilgili karar alanlarla ilgili bir düzenlemeyi Ekim'de getiriyoruz. Bakanlıklar arasında net bir uzlaşı tam sağlanamadı ama iyi bir noktaya geldik. Kadroya alınmalarından yanayım" demişti.

MADENDE ÇALIŞANLAR: Madencilerin haftada 5 gün, günde 7.5 saat çalışmasına ilişkin düzenlemenin torbada yer alacağı belirtiliyor.

MEMUR VE İMD'LER BEKLEMEDE: Kamu çalışanlarının torba yasaya eklenmesini istediği düzenlemeler var. Üniversite mezunu işçilerin memur kadrosuna alınması, 4C'lilere kadro, emekli ikramiyesinde 30 yıllık süre sınırının kaldırılması, 2005'ten sonra göreve başlayan memurlara 1 derece verilmesi ve disiplin affı taleplerden bazıları. Ayrıca 7 bin iş ve meslek danışmanı (İMD) atama istiyor.


Takvim



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,782 µs