En Sıcak Konular

Üzmez sağlığına kavuşunca tekrar cezaevine girecek

2 Ekim 2014 17:26 tsi
Geçen temmuz ayında sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilen Üzmez'in avukatı Kav "Şu anda tedavisi devam ediyor. Sağlığına kavuşunca kalan cezasını çekmek için tekrar cezaevine girecek" dedi.

Bursa'da yargılandığı davada 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve geçen temmuz ayında sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'da tutulduğu cezaevinden tahliye edilen Hüseyin Üzmez'in avukatı Emir Ali Kav, "Şu anda tedavisi devam ediyor. Sağlığına kavuşunca kalan cezasını çekmek için tekrar cezaevine girecek" dedi.

Kav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevi savcılığının, yaşının ilerlemiş olması ve sağlık sorunları nedeniyle Üzmez'in geçen Ramazan Bayramı'nda resen tahliye edildiğini söyledi.

Yaşına bağlı rahatsızlıkları bulunan Üzmez'in, Ramazan Bayramı'nı, Ankara'da yaşayan oğlunun yanında geçirdiğini belirten Kav, "Şu anda tedavisi devam ediyor. Sağlığına kavuşunca kalan cezasını çekmek için tekrar cezaevine girecek" diye konuştu.

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Eylül 2009'daki duruşmada, Üzmez hakkında, ''cinsel istismar'' ve ''küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis, ''hürriyeti tahdit'' suçundan ise beraat kararı vermişti. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi hem sanık hem de mağdur avukatlarının itirazlarını görüşerek kararı bozmuş ve yargılamanın yeniden yapılmasına hükmetmişti. Yeniden yargılanan Üzmez, 9 Mart 2011'deki duruşmada, yerel mahkemece ''cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçundan aynı cezaya çarptırılmış, ''hürriyeti tahdit'' suçundan ise yine beraat etmişti. Üzmez, bu kararla tahliye edilmişti. Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesinin kararıyla yerel mahkemede tekrar yargılanan Üzmez, 14 Kasım 2012'deki duruşmada 3 suçtan 16 yıl 3 ay hapis cezası verilerek cezaevine gönderilmişti. Üzmez, sağlık sorunları nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi edilmek üzere geçen şubat ayında Metris Cezaevi'ne nakledilmişti.

Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,078 µs