En Sıcak Konular

''Kat kat fazlasıyla ödeyecekler''

2 Ekim 2014 12:20 tsi
''Kat kat fazlasıyla ödeyecekler'' Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IŞİD tarafından Musul'da rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen Türk diplomat ve aileleriyle bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Musul'da rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen Türk diplomat ve ailelerine hitaben, "Size bunu yapanlar mislisiyle, kat kat fazlasıyla ödeyeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti kendisine uzanan kirli ve hain ellere fırsat vermeyecek kudret ve iradeye sahiptir" dedi.
 
Çavuşoğlu, IŞİD tarafından Musul'da rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen Türk diplomat ve aileleriyle bir araya geldi. Ankara Palas'ta gerçekleşen kahvaltılı buluşmada, mutlu bir anı paylaştıklarını belirten Çavuşoğlu, "Şahsım, eşim, vatanım ve milletim adına yuvanıza hoş geldiniz" diye konuştu.
 
Hasretin vuslata dönüştüğü bir manzarayı paylaştıklarını dile getiren Çavuşoğlu, Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve mesai arkadaşlarının başından beri Türk milletini temsil ettiklerini unutmayıp, Türk bayrağına yakışır bir tavır içinde olduklarını ifade etti. Ela ve Kuzey Deniz'in daha yaşlarını doldurmadan zor bir sınava maruz kaldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, onların bu mücadelenin birer kahramanı olarak tarih sayfasına geçtiğini vurguladı.
 
Mevlüt Çavuşoğlu, 101 gün boyunca her bir vatandaşın saçının tek bir teline dahi zarar gelmemesi için gece gündüz demeden her ihtimali değerlendirdiklerinin ve bütün imkanları seferber ettiklerinin altını çizdi. Bu süreçte geride kalan aileleri de unutmadıklarını ve onların umutlarını canlı tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Çavuşoğlu, sabır ve metanetleri için onlara teşekkür etti.
 
Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
 
"Ben, 101 günün 78'inci gününde dışişleri bakanı olarak Sayın Başbakanımızdan görevi devraldım ama inanın bu bayrağı sizler vatanımıza sağ salim döndüğünüz gün teslim aldım. Gönül isterdi ki Sayın Başbakanımızla beraber Şanlıurfa'ya gelelim ve orada sizlerin sevincine ortak olalım ama Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi adaylık çalışmaları için Amerika'da bulunmak durumundaydık. 
 
Öztürk kardeşimizin "İnanan insanların umutsuzluğu olmaz' sözü, hala gönüllerimizde yankılanıyor. Devletçe, milletçe çok büyük bir sınavı başarıyla atlattık. Türkiye bir kez daha büyük ve güçlü bir ülke olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu."
 
Türkiye'nin başarılı operasyonlarından dolayı ülkelerin hayranlıklarını gizleyemediğini anlatan Çavuşoğlu, Türk diplomatlarının dünyanın dört bir yanında Türk bayrağını gururla dalgalandırmak için canları pahasına çalıştığını vurguladı.
 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Size bunu yapanlar mislisiyle, kat kat fazlasıyla ödeyeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti kendisine uzanan kirli ve hain ellere fırsat vermeyecek kudret ve iradeye sahiptir ve inşallah bunu size yapanlara bedelini ödetecektir" ifadelerini kullandı.
 
Çavuşoğlu ayrıca, aileleri bir hafta sonu Antalya'da ağırlama sözü verdi.
 
Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasının ardından kahvaltılı buluşma basına kapalı devam etti.

aa


Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,304 µs