En Sıcak Konular

Şahin ülkücülerden ağır Bahçeli yazısı

6 Eylül 2007 14:54 tsi
Bahçeli'yle ülkücüler asimile oluyor, Cumhuriyet'le kol kola verdi... Bir dahaki seçimde barajı aşamaz, bu seçimde aşmasanın sebebi ise..."

"Sebahattin Önkibar/Yeniçağ

MHP Bahçeli ile geleceğe yürüyebilir mi?

Hayır bu yazıyı siyasi ikbal hesapları ve de kişisel gerekçelerle yazmıyorum.
Bu satırların yazarının Sayın Devlet Bahçeli ile hiç bir problemi yoktur. Tersine ona saygı duymakta ve dahası, dürüstlüğü ve beyefendiliğine de şapka çıkarmaktadır.
Ancak...
Lafı hiç uzatamadan söyleyeceğim. Artık kral çıplak demenin zamanıdır.
Olmuyor, olamıyor.. MHP, Bahçeli ile yürümüyor.
Yürüme, ilerleme, gelecek bir yana, MHP Bahçeli ile geriliyor, küçülüyor, lime lime oluyor.
Daha da önemlisi Devlet Bahçeli ile ülkücüler asimile ediliyor.
Hayır abatmıyorum, bugün AKP’de ülkücü kökenli 20’nin üstünde milletvekili var.
Bahçeli anlayışı ülkücülük, ulusalcılık dedikleri jakobenizme yelken açarken MHP’nin Erzurum gibi, Elazığ gibi, Erzincan gibi, Trabzon gibi, Yozgat gibi, Konya gibi, Malatya gibi, Kayseri gibi, K.Maraş gibi, Gaziantep gibi kaleleri bir bir düştü ve AKP tarafından teslim alındı.
Milliyetçiliğinin yanında olmazsa asla olmaz olan muhafazakar kimlik zaafa uğratılarak, partinin light CHP olarak algılanmasına zemin hazırlandı. Kimliksizlik ve kişiliksizlik partinin karakteri haline getirildi.
İdeolojik sapmalara kişisel yetersizlikler eklendi.
Abartıyor muyum?
İnsaf ile iz’an ile söyleyin MHP bugün hangi fikir omurgasının üstünde yükseliyor söyleyebilir misiniz??
Bugünün MHP’sini soyut milliyetçilik tanımının ötesinde kim tasvir edebilir?
MHP’nin AB’ye nasıl baktığını net olarak bilen biri var mı?
MHP, Paxamericana’yi ve Emperyalizmi nasıl değerlendiriyor duyan var mı?
MHP’nin K. Irak’a, BOP’a, Kıbrıs’a nasıl baktığını, ekonomi programını, işsizliği önleme, enflasyonu indirme, üretimi artırma, cari açığı eksiltme metot ve politikalarını bütün partilerde aynı olan beylik seçim beyannamesinin ötesinde gerçek anlamda hiç işiteniniz oldu mu?
Sakın bunlara lider-doktrin-teşkilat düsturu ve buna şimdi-
lerde eklenen itaat kültürü ile peşin peşin evet, oldu, işittik demeyin, çünkü yok.. Olmayan şeyi duyamaz, işitemezsiniz.
MHP adeta gazilerin taşıdığı İstiklal Madalyası misali sadece amblemine oy istiyor.
Tekrar ediyorum bu ifadelerim Sayın Devlet Bahçeli’ye kazan kaldırma ya da istemezuk diyen ucuz bir amaca matuf değil, sadece ve sadece durum tespitidir.
Bahçeli’nin kişisel kalitelerini ve insanlığını elbette takdir ediyoruz ama onun Genel Başkanlığıyla hepiniz görüyorsunuz olmuyor, olamıyor.. İnsaf ile söyleyin Devlet Bey ile MHP geleceğe nasıl yürür? Bahçeli ile gidilecek bir seçimle bu parti bir kez daha barajı nasıl aşar? Bir hafta önce yemek yediğim yeni seçilmiş 6 milletvekili daha şimdiden barajı düşünüyor.
Yahu ben dahil bütün ülkücüler MHP’ye oy vermeyen Anadolu seçmenine kızdık. Soruyorum bu MHP’ye Anadolu insanı hangi duruşuna, hangi vaadine, hangi söylemine, yarattığı hangi umuda oy versin?
Bir Genel Başkan düşününüz ki, bırakın fikir ve politikalar üretmeyi, seçim sürecinde Tayyip Erdoğan’ın yaptığı mitinglerin yarısının yarısını bile yapamamıştır. Bir Genel Başkan düşününüz ki, seçim sürecinde bile TV ve gazete röportajlarından kaçmıştır. Söyler misiniz, geride kalan seçim kampanyalarından Bahçeli adına Erzurum’da meydana ip atmaktan başka hafızalarda kalan tek bir eylem ya da söylem var mıdır? Yoksa bu millet MHP’ye niye oy versin? İçimizi acıtsa da itiraf edelim, alınan yüzde 14 oy da, PKK terörüne ve bölünmeye ülkücülerin sigorta görülmesi ve de AKP’ye karşı MHP Meclis’e girsin bakışındandır.
Evet MHP Devlet Bey’in nasıl dükkânı değilse, o hareketin kutsanmışı da değildir. Bayrağı ama bugün ama yarın mukadderat gereği birine devredecektir. Dolayısı ile bu devirde geç kalınmamalı, hemen yapılmalı ve hareket toparlanmalıdır. Aksi halde AKP, MHP’yi özellikle Anadoluda tamamen tüketecektir.. Bizim bu aşamada aklımızdan geçen bir aday da yoktur. Bize göre aday belirlemede çekilmesi gereken Bahçeli’de katkı sunmalıdır.
Bugünkü MHP ya da doğru deyimle Bahçeli, sadece halkla sorunlu değil, tersine kendi kulvarındaki önemli kurumlarla örneğin Türkocağı ile kavgalı, Eğitimsen’le kavgalı.YENİÇAĞ’a parti gazetesi olmadığı ve buyruklara uymadığı için kızgın.
Buna mukabil bir hafta önce kendisi (Bahçeli) için rezil bir karikatür çizen Cumhuriyet ve İlhan Selçuk’la yoldaş (Seçimde sayfalarca ilanlar verdiler, onlarca milyar akıttılar), ABD ile dost ve ve DTP ile de TBMM’de el sıkışıyor.

Aktif haber



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,346 µs