En Sıcak Konular

Bahçeli: Terör karşısında tarafsız bölge yoktur

1 Ekim 2014 18:18 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, dünyanın bir ahlak ve vicdan sınavından geçtiğini belirterek, "Terör karşısında tarafsız bölge yoktur. İyi veya kötü terörist tasnifi ise insanlığın ihlalidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklamasında, IŞİD terörünün körüklediği bölgesel kaos ve kriz dalgasının Türkiye'nin bekası ve birliğini üst seviyede tehdit ettiğini savundu.
 
Türkiye'nin çok riskli, çok sıkıntılı ve çok aktörlü vahim bir dönemin, çözülmesi zaman alacak çok değişkenli bir denklemin ortasında bulunduğunu aktaran Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
 
"Sınır güvenliğimizin denetim ve dengesi bıçak sırtındadır. Türk milleti ve komşu halklar barbarların, barış ve insanlık katillerinin hedefinde. Bölgesel ayak oyunları anormal bir seviyede. Çevremizdeki ülke ve coğrafyalar ateşin, asayişsizliğin ve anlaşmazlığın merkezindedir. Kiralık terör örgütleri, projelendirilmiş paylaşım ve bölüşüm kavgalarına efendilerinin nam ve hesabına aktif olarak katılmaktadır.
 
Demokrasi, değişim, özgürleşme olarak müjdelenen Arap Baharı, kan, kayıp, kıyım ve kitlesel göçlere dümen kırmıştır. Etnik ve mezhep kutuplaşması Şam'dan Bağdat'a, Trablus'tan Sana'ya, Tunus'tan Kabil'e kadar etap etap tüm bölgeyi kavramış, deyim yerindeyse karantinaya aldı. Arap Baharı'nın acıklı sonuçları Kuzey Afrika'dan Ortadoğu’ya kadar her yeri baştan ayağa kabus gibi sarmış ve sarmalamıştır."
 
"Hükümetin hiçbir tahmini tutmadı"
 
Bahçeli, Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) yan imalatı, derin komplosu ve stratejik tuzağı olarak nitelendirdiği Arap Baharı'nın, rejimleri, sistemleri, devletleri, toprakları, sınırları, inançları, kültürleri ve hepsinden önemlisi kardeşlik duygularını linç ettiğini savundu.
 
İslam aleminin çırpına çırpına kapkaranlık bir dehlize düştüğünü ifade eden Bahçeli, sözde diktatörlerden arınma, statükodan kurtulma ve demokratikleşme macerasının hüsrana uğradığını belirtti.
 
Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:
 
"Geçen yıl, 'yüz yıllık parantezi' kapatma hezeyanıyla avunanlar ve 'tarihin coğrafi sınırlara isyan ettiğini' mırıldananlar acaba öngörüsüzlüklerinin ağır faturasını nasıl telafi edecekler? Sınırları propaganda filmine benzeterek 'Arap Baharı'yla birlikte bölgede yüzyılın tasfiyesi ve değişimi yaşanıyor' diyenler şimdilerde bu sözlerini nasıl tavzih ve tevil edecekler?
 
Arap Baharı'nı 'bölgesel bir uyanış' olarak ifade ve takdim edenler yanılmıştır. Tunus'tan itibaren ödenen bedellere ve yaşanan bunalımlara 'tarihin normalleşmesi' diyenler yanlış yapmıştır. Aşama aşama genişleyen toplumsal çöküşe, Ortadoğu'da doğal havzaların birbiriyle buluşması yorumunu getirenler kaybetmiştir. Ortadoğu'daki sınırları, yanlış örülmüş duvarlara benzeterek daha büyük ölçeklerde bir araya gelme önerisinde bulunanlar saygınlıklarından olmuştur.
 
Geriye dönüp baktığımızda, AKP’nin komşu coğrafyaları anlama, algılama ve anlamlandırma konusundaki perişanlığı daha net görülebilecektir.
 
Şimdiye kadar, hükümetin hiçbir tahmini tutmamıştır. Hükümetin hiçbir politikası yerini bulmamış, hiçbir taahhüdü, hiçbir tasavvuru amacına ulaşamamıştır.
 
AKP'nin dış politikadaki vizyonsuzluğu, uzun vadeli stratejik planlama yapmadaki yeteneksizliği Türkiye'nin sorunlarına sorun eklemiştir. Hükümet selin önünde sürüklenen kütük misali iç ve dış meselelerin pasif ve edilgen bir ögesi haline gelerek devamlı savrulmuş, devamlı sürüklenmiştir."
 
"Fiili boşluk terör grupları tarafından dolduruldu"
 
"Yalnızlaşan, kabuğuna çekilen, içine kıvrılan, demokrasi rezervi tükenen, adalet ve ahlak temeli çürüyen Türkiye resmi, hepimizi kara kara düşündürmektedir" diyen Bahçeli, başkent Ankara'nın mirasını, tarihin ve coğrafyanın yüklediği milli sorumluluğu idrak edemeyen AK Parti'nin, Türkiye'nin 12 yılını çaldığını ve harcadığını iddia etti.
 
Türkiye'nin sınırlarının alev topuna döndüğünü öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:
 
"Sınırlarımızın hemen dibinde konuşlanan farklı terör örgütleri komşu ülkelerin insan ve toprak bütünlüğünü tartışmaya açtı. Türkiye de artan doz ve ölçekte bu olumsuz süreçten etkilenmeye başladı.
 
Esad yönetiminin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesiyle ortaya çıkan fiili boşluk radikal, selefi ve bölücü terör grupları tarafından dolduruldu.
 
Nitekim, Nusaybin'in tam karşısındaki Kamışlı, Ceylanpınar'ın tam karşındaki Resulayn, Akçakale'nin tam karşısındaki Tel Abyad, Suruç'un tam karşısındaki Ayn el-Arap, Karkamış'ın tam karşısındaki Carablus, Kilis'in tam karşısındaki Azez ve Afrin, teröristlerin istila ve hesaplaşmasına sahne olmaktadır."
 
"Terör karşısında tarafsız bölge yoktur"
 

Devlet Bahçeli, dünyanın bir ahlak ve vicdan sınavından geçtiğini belirterek, "Terör karşısında tarafsız bölge yoktur. İyi veya kötü terörist tasnifi ise insanlığın ihlalidir" dedi.
 
Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
"Karşımızda insan kafası kesen, toplu infazlara imza atan, kadınları esir alıp cariye olarak satan, beşeriyeti titreten kanlı ve katil bir örgüt vardır. Bu örgüt ki, yüce dinimiz İslam'ı eşkıyalığına alet ederek cihat ve şehadeti açıkça ve alçakça sömürmektedir.
 
Çok iyi bilinmelidir ki, Türkiye için IŞİD ne kadar gayrimeşru ise PYD-PKK da o kadar gayri meşru, yasa dışı ve uluslararası hukuka aykırı insanlık düşmanlarıdır. AKP Hükümeti'nin terör örgütleri arasında seçim yapma, ehveni şer görme hak ve salahiyeti yoktur, olamayacaktır
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz Pazar günü Dünya Ekonomik Forumu'nda; 'Ey dünya, IŞİD’e karşı ayaklanıyorsun da PKK’ya karşı neden ayaklanmıyorsun?' sözleri son yılların en tutarsız, en ucuz, en sorunlu açıklamasıdır. Erdoğan bu ifadelerini BM Genel Kurulu'nda söylemekten çekinmiş veya aklı başına yeni gelmiştir.
 
PKK'yı şımartan, pazarlıklarla dirilten, terörist devşirmesine kolaylık sağlayan, hain taleplerine çözüm ve açılım süreçleriyle kucak açan Erdoğan'ın şikayet ve sızlanmaya hiç hakkı yoktur. Ve hiç kimse saf değildir. Erdoğan'ın, dünyaya çağrı yapacağına kendi vicdanına ve geçmiş siciline bakması ahlaken tutarlılık olacaktır."

aa


Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,606 µs