En Sıcak Konular

Cameron'dan IŞİD'e katılanlara sert uyarı

1 Ekim 2014 16:13 tsi
Cameron'dan IŞİD'e katılanlara sert uyarı İngiltere Başbakanı Cameron, "Suriye'ye ve Irak'a IŞİD için savaşmaya giden İngiliz vatandaşları, Birleşik Krallık'ın düşmanlarıdır" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Irak'ta ve Suriye'de IŞİD için savaşmaya giden vatandaşlarına seslenerek, "Sizler, Birleşik Krallık'ın düşmanlarısınız" dedi.

Genel Başkanı olduğu Muhafazakar Parti'nin Birmingham şehrinde düzenlenen yıllık kongresinde konuşan Cameron IŞİD'le ilgili, "Bu insanlar şeytan. Bunlar çocukları öldürüyor, kadınlara tecavüz ediyor, inanmayanları soykırımla tehdit ediyor, gazetecilerin ve yardım çalışanlarının başlarını kesiyor" dedi.

Birleşik Krallık'ın Irak'ta sürdürdüğü hava operasyonlarına değinen Cameron, IŞİD'le mücadele edilmezse, sokaklara terör getireceğini kaydetti. Cameron, Birleşik Krallık'ı güvende tutmak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını belirterek, Birleşik Krallık'tan Suriye'de ve Irak'ta IŞİD için savaşmaya giden İngiliz vatandaşlarına şöyle seslendi:

"Suriye'ye ve Irak'a seyahat edecekseniz sizi durdumak için yetkimiz dahilindeki herşeyi yapacağız. Pasaportlarınıza el koyacağız, mahkum edeceğiz ve eğer hali hazırda bölgedeyseniz, o zaman İngiltere'ye geri dönüşünüze engel olacağız. Sizler IŞİD'e katılarak hangi tarafta olduğunuzu gösteriyorsunuz. Sizler Birleşik Krallık'ın düşmanlarısınız."

İngiltere Başbakanı Cameron, binlerce İngiliz askerinin görev yaptığı Afganistan'a dikkati çekerek, "Bu görev, bu yıl sonunda sona erecek. Afganistan misyonunun sona erecek olması, tehdidin sona ereceği anlamına gelmiyor" dedi. David Cameron, "İslamcı aşırı terörizm" tehdidinin, IŞİD dolayısıyla Irak ve Suriye'de hala mevcut olduğunu dile getirdi.

Birleşik Krallık'tan yaklaşık 500 kişinin Suriye'de ve Irak'ta IŞİD saflarında savaşmaya gittiği tahmin ediliyor. İngiltere dünden bu yana Irak'taki çeşitli IŞİD hedeflerini bombalıyor.

AA



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,530 µs