En Sıcak Konular

Suriyeliler bir bayrama daha buruk giriyor

1 Ekim 2014 12:57 tsi
Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı ülkelerinden uzakta geçirecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Kilis'teki konteyner kentte barınan yaklaşık 14 bin Suriyeli, bir bayramı daha ülkelerinden uzakta geçiriyor. Kurban Bayramı'na günler kala hazırlık yapan aileler, 4 yıldan bu yana bayramı evlerinden, kentlerinden uzakta geçirmenin hüznünü hissediyor.
 
Yaşadıkları acıya rağmen ümitlerini kaybetmedikleri gözlenen Suriyeliler, bayram öncesi çocukları için alışveriş yapmayı da ihmal etmiyor.
 
Dost ve kardeş ülkenin uzattığı yardım eli sayesinde acıları bir nebze olsun azalan misafirlerin en büyük dileği, bundan sonraki bayramları yaşadıkları topraklarda geçirebilmek. Kendilerine gösterilen yardım ve destekten dolayı memnun oldukları gözlenen sığınmacılar, ülkelerindeki savaşın sona ermesini temenni ediyor.
 
Suriyeli doktor Muhammed Nasuh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir bayramda daha ülkelerinden uzakta olduklarını dile getirdi.
 
Ülkelerine özlem duyduklarını ifade eden Nasuh, ''Birçok Suriyeli kardeşlerimiz gibi biz de bayramı uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Eğer bayramı ülkemizde geçirseydik yeni kıyafetler alınır, bayram tatlıları yapılır, akraba ziyaretleri gerçekleştirilirdi. Bundan dolayı ülkemize özlem duyuyoruz'' dedi.
 
Konteyner kentte 3 yıldan bu yana yaşadıklarını anlatan Nasuh, her ne kadar kendilerine imkanlar tanınsa da maddi sıkıntı içerisinde olduklarını, küçük çapta da olsa bayram hazırlıklarını yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
 
Dört çocuğu olduğunu, ikisinin Yalova Üniversitesi Mühendislik bölümünde okuduklarını belirten Nasuh, ''Burada hayat her şeye rağmen güzel. Türk hükumetine çok teşekkür ederim. En büyük temennimiz ise ülkemize dönmek. İnşallah savaş biter, güvenli bir hayat yaşarız. Bunların hepsi inşallah Türkiye'nin yardımıyla olacak'' diye konuştu.
 
Türkmen Haldiye Hasanca ise bayramın tadını bir türlü alamadıklarını ifade etti.
 
Konteyner kentte yaklaşık 3 yıldan beri yaşadıklarını belirtenh Hasanca, şöyle konuştu:
 
''Bayramı hiç yaşayamıyoruz. Her gün aynı geçiyor. Herhangi bir bayram hazırlığı da yapmadık. Lazkiye kentinden iç savaştan kaçıp geldik. En büyük isteğimiz tekrar ülkemize dönmek. Bunun hayaliyle yaşıyoruz. Temennimiz çocuklarım ve eşim ile hep bir arada bayram yapabilmek.''
 
Suriyeli Muhammed Abdulkerim de Türkiye'nin yardım eli sayesinde yaşama tutunduklarını anlattı.

aa
 

Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,767 µs