En Sıcak Konular

Kantin denetimlerine hız verildi

1 Ekim 2014 11:47 tsi
9 - 30 Eylül tarihleri arasında okul kantinlerinde 7 bin 336 denetim gerçekleştirildiği, olumsuz sonuçlanan 249 denetimden 14 işletmeye idari yaptırım kararı uygulandığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ders zilinin çalmasıyla kantin denetimlerine de hız verildiği belirtildi.
 
Okulların açılmasından 1 hafta önce başlayan denetimler kapsamında bugüne kadar 7 bin 336 denetim yapıldığı ifade edilen açıklamada, kantin çalışanlarının hijyen konusunda bilinçlendirmeye devam edildiği kaydedildi.
 
Açıklamada, 2011'den bugüne tüm eğitim-öğretim dönemlerinde okullar, yaz okulları, kamplarda bulunan kantin ve yemekhanelerin her sömestrde en az bir kez olmak üzere yılda iki kez denetlendiği vurgulanarak, şu bilgilere yer verildi:
 
"2014 yılı yaz döneminde, 13 Haziran-8 Eylül tarihleri arasında kantinlere 455 denetim gerçekleştiren Bakanlık, yapılan denetimler sonucu 15 işletmeye Gıda Kanunun ilgili maddeleri gereğince idari yaptırım kararı uyguladı. 2014-2015 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla beraber denetimleri sıklaştıran bakanlık, 9-30 Eylül tarihleri arasında 7 bin 336 denetim gerçekleştirdi. Olumsuz sonuçlanan 249 denetimden 14 işletmeye de idari yaptırım kararı uyguladı."
 
Hijyen eğitimi almamış çalışan kalmayacak
 
Açıklamada, 2013 yılında yayımlanan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığıyla işbirliği yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, 25 bin 653'ü okul kantini çalışanı ve 17 bin 647'si MEB personeli olmak üzere toplam 43 bin 300 kişiye hijyen eğitimi verdiği bildirildi.
 
Kantin çalışanlarının hijyen eğitimine devam eden Bakanlığın, 2014 yılı sonu itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde eğitim almamış personel çalışmasına izin vermeyeceği duyuruldu.

aa


Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,950 µs