En Sıcak Konular

Türkiye o iki grubu terör listesine ekledi

1 Ekim 2014 10:10 tsi
Türkiye o iki grubu terör listesine ekledi Bakanlar Kurulu, "El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler" listesine 14 kişi, "El Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş ve Organizasyonlar" listesine de iki örgüt ekledi, bir kişinin de bilgilerini güncelledi.

Bakanlar Kurulu, "El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler" listesine 14 kişi, "El Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş ve Organizasyonlar" listesine de iki örgüt ekledi, bir kişinin de bilgilerini güncelledi.
 
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlığının dondurulmasına ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Karara göre "El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler" adlı listeye Suudi Arabistan'dan Ahmed Abdullah Salih El Hazmari El Zahrani, Azzam Abdullah Zureyk El Malid El Subhi ve İbrahim Süleyman Hamad El Hableyn, Irak’tan Maysar Ali Musa Abdullah El Cuburi ve Abdurrahman Muhammed Mustafa El Kaduli, Kuveyt’ten Abdurrahman Halif Ubeyd Cuday El Enizi ve Şafi Sultan Muhammed El Acmi, Norveç’ten Anders Cameroon Ostensvig Dale, Tunus’tan Seyfullah Bin Hüseyin, Suriye’den Anas Hasan Hattab, Fransa’dan Emilie Konig ve Kevin Guiavarch, Senegal’den Ömer Diyabi ve Katar pasapotlu Abdurrahman Bin Umayr El Nuaymi eklenirken Mali’den İyad Agali isimli şahsın bilgileri güncellendi.
 
Ayrıca "El Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş ve Organizasyonlar" listesine Tunus’ta faaliyet gösteren Ensar El Şeria ile Lübnan, Suriye ve Arap Yarımadası’nda faaliyet gösteren Abdullah Azzam Tugayları isimli iki örgüt eklendi.
 
Bu karara karşı 60 gün içinde Danıştay'da dava açılabilecek.

aa


Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,075 µs