En Sıcak Konular

BMGK adaylığı süreci olumlu neticelenecektir

1 Ekim 2014 09:49 tsi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin BMGK adaylığı ile ilgili olarak, "Bizim bu sürecin olumlu neticeleneceğine inancımız tam. Türkiye BMGK üyesi olarak küresel barış ve güvenliğe katkı sağlamaya devam edecek" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında geldiği New York'taki temaslarını tamamladı ve ABD'den ayrıldı.
 
Çavuşoğlu temaslarının son gününde Seyşeller ve Bhutan dışişleri bakanları ve Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu'nun (CPLP) BM daimi temsilcileriyle buluştu.
 
New York temasları sırasında bir araya geldiği muhataplarından Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyeliğine destek isteyen Çavuşoğlu, BMGK üyesi bir Türkiye'nin bölge ile dünya barış ve güvenliğine yapabileceği katkıları anlattı.
 
Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada da "Bizim bu sürecin olumlu neticeleneceğine inancımız tam. Türkiye BMGK üyesi olarak küresel barış ve güvenliğe katkı sağlamaya devam edecek" ifadesini kullandı.
 
ABD'deki yoğun temasları süresince dış politikada yaşanan kritik gelişmeleri de an be an takip ettiklerini ve gerekli çalışmaları New York'tan yürüttüklerini kaydeden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
 
"Türkiye'ye döner dönmez terörle mücadelede daha önce atılan adımları güncelleme ve yenilemeye yönelik kararları TBMM'de görüşeceğiz. Bütün dünyayı tehdit eden ve Türkiye'ye doğrudan etkileri olan bu mücadeleye milli bir mesele hassasiyetiyle yaklaşılması önem taşıyor."

aa


Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,158 µs