En Sıcak Konular

Açılış konuşmasını Erdoğan yapacak

1 Ekim 2014 08:12 tsi
Açılış konuşmasını Erdoğan yapacak
Meclis, yeni yasama yılına bugün başlıyor.

Erdoğan'ın, yeni anayasa, çözüm süreci ve sınırdaki gelişmelere değinmesi bekleniyor. Meclis'in ilk mesaisi ise yarın Irak ve Suriye tezkerelerini görüşmek olacak.

Siyasetin kalbinde yeni dönem başlıyor. Meclis, yeni yasama yılına bugün düzenlenecek törenlerle başlayacak. Açılış konuşmasını ilk kez "Cumhurbaşkanı" sıfatıyla Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. Erdoğan'ın, yeni anayasa konusunda tüm partilere çağrıda bulunacağı ifade ediliyor.

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

İlk kez halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olarak mesajlarını verecek ola Erdoğan'ın, özellikle siyasi partilere yeni anayasa çağrısı yapacağı belirtiliyor. Başbakan olarak, yeni anayasanın yapımı için uzun süre çaba harcayan Erdoğan, Meclis Uzlaşma Komisyonu çalışmalarından beklenen sonuç çıkmayınca, uzlaşma sağlanan maddelerin geçirilmesi için mesaj vermişti. Ancak, muhalefetin tavrı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bu adım atılmamıştı. Erdoğan'ın, bu kez "Cumhurbaşkanı" sıfatıyla tüm siyasi partilere, yeni anayasa yapımı konusundaki hassasiyeti dile getireceği ifade ediliyor. Erdoğan'ın konuşmasında, Irak ve Suriye sınırında meydana gelen gelişmelere ve 1.5 milyonu aşan Suriyeli akınına da değinmesi bekleniyor. Ayrıca, AK Parti hükümetleri süresince ilerlemesinde başrol oynadığı çözüm süreci konusundaki düşüncelerini de bu kez yeni yasama yılı açılışında ifade etmesi öngörülüyor.

DİPLOMATLAR DA KATILACAK

Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin liderleri, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve kuvvet komutanları ile diplomatik misyonların  temsilcilerinin de katılımı bekleniyor.

Akşam

Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,627 µs