En Sıcak Konular

Dink davası müfettişleri tehdit edilmiş

29 Eylül 2014 13:18 tsi
Dink suikasti ihbarını gizlemekle suçlanan polis şefleri Akyürek ve Yılmazer'in müfettişleri tehdit ettiği iddia edildi

Gazeteci Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, İstanbul Başsavcılığı’nca silbaştan ele alınan dosyada cinayetin perde arkasının örtbas edildiği tespitleri yer aldı.

Tehdit ve şantajlarla cinayeti soruşturan devlet görevlilerinin sindirilmeye çalışıldığı bilgisine ulaşan savcılık, soruşturmada ifade alma sürecine devam ediyor. Savcılık, Dink’in hayatının tehlikede olduğu istihbaratlarının örtbas edildiği dönemde İstihbarat Daire Başkanı olan Sabri Uzun ve yardımcısı Necmettin Emre başta olmak üzere cinayetle ilgili rapor yazan Başbakanlık Teftiş Kurulu Müfettişleri Mehmet Akın ve Ayşegül Genç’in de ifadelerini aldı.

MÜFETTİŞLERİN İFADESİ: TEHDİT EDİLDİK

Star'ın haberine göre, Dink cinayetindeki ihmaller zincirini ortaya koyan raporu hazırlayan müfettişler, savcılık ifadelerinde çarpıcı bilgiler verdi. Tanık sıfatıyla dinlenen müfettişlerden Ayşegül Genç, şunları ifade etti: “Raporda Ramazan Akyürek ile Ali Fuat Yılmazer’in yargılanması gerektiğini tespit ettik. O dönem, Dink cinayetiyle ilgili birçok kişiyi dinledik ve araştırma yaptık. Görevimiz gereği o dönem Trabzon Emniyet Müdürü olan Akyürek ve İstihbarat Dairesi’nde görevli Yılmazer hakkında da araştırma yaptık. Bunun üzerine bize aba altından sopa gösterdiler. Üstü örtülü tehditler aldık. Dolaylı yollardan işimizi tam anlamıyla yapmamıza engel olunuyordu. Yılmazer talep ettiğimiz bilgi ve belgeleri bize vermiyordu.”

Yine savcılığın dinlediği en önemli isimlerden dönemin İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Emre oldu. İfadesinde “Dink’in öldürüleceğine dair istihbari bilgi o dönem Trabzon Emniyeti’nin başında olan Akyürek tarafından İstihbarat Şube Müdürü Yılmazer’e gönderiliyor. Ancak bu konu o dönem önüme konulmayarak evrak işlem görmüş gibi gösterilip istihbarat örtbas edildi” dediği belirtilen Emre’nin, “Dink cinayetine dair tüm istihbaratlar benden ve İstihbarat Daire Başkanı Uzun’dan saklandı” ifadesinde bulunduğu kaydedildi.

İddiaya göre, Akyürek’in talimatıyla Dink cinayetinin en kilit delillerinden biri olan telefon “log” kayıtlarının silinmesi için verilen emir yazısının dosyaya konulmadığı tespit edildi. Akyürek ve Yılmazer hakkındaki iddiaların örtbas edilmesi için dosyanın Ergenekon davasına bağlanılmaya çalışıldığı ancak uygulanmadığı belirtildi.  

BAŞKA BİR RAPORLA AKLAMA
 
Başbakanlık Teftiş Kurulu (BTK) müfettişlerinin 2008 yılında hazırladığı raporda, Yasin Hayal’in Hrant Dink’e suikast düzenleyeceği bilgisini Erhan Tuncel’in 1 yıl önceden polise, Hayal’in eski eniştesi Coşkun İğci’nin de 6 ay önce jandarmaya bildirilmdiği belirtildi. Bu bilgileri ne jandarmanın emniyetle ne de emniyetin jandarma ile paylaştığı vurgulanan raporda Ramazan Akyürek ile Ali Fuat Yılmazer’in ihmalleri olduğu ve yargılanmaları istendi. Bu raporun ardından Akyürek ile Yılmazer’in aklaması amacıyla Mülkiye müfettişlerine şantaj yapılarak hazırlatıldığı belirtilen raporda ise “Bu kişiler hakkında işlem yapılmasına gerek yok” deniyordu.
 

Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs