En Sıcak Konular

Balans ayarından cephe selamına

6 Eylül 2007 10:33 tsi
Sincan'da tankları yürüterek bir dönemi değiştiren Org. Erdal Ceylanoğlu, dün Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül'e selam verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’ndeki ilk resmi kabulünü dün öğle saatlerinde verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üst düzey kademesi, ‘mazeretleri’ nedeniyle davete katılmadı. TSK’yı, Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu temsil etti.

Ceylanoğlu, 28 Şubat sürecinde tankları Sincan’a yürüten isim olarak biliniyor. Davette CHP dışındaki tüm partiler temsil edilirken, AKP’nin önceki günkü grup toplantısına katılmayan eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, eski Çevre Bakanı Osman Pepe ile artık kabinede ve Meclis’te olmayan Abdüllatif Şener vardı. Eski Kültür Bakanı Atilla Koç ise davete katılmadı.

45 DAKİKA EL SIKIŞTI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Köksal Toptan’a iade-i ziyarette bulunduktan sonra saat 11.10’da Çankaya Köşkü’ne geldi. Bu dakikadan itibaren Köşk ve çevresindeki güvenlik önlemleri arttırıldı. Davetliler ve araçları tek tek kontrol edilirken, Köşk’ün protokol giriş kapısında yoğunluk oluştu. Kalabalık nedeniyle Köşk’ün, basın mensuplarının kullandığı 5 numaralı kapısı da davetlilere açıldı. Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyona, yaklaşık 800 kişi katılırken, Gül’ün davetlilerle el sıkışması, 45 dakika sürdü. Köşk’teki programı, 95’le, rekor düzeyde basın mensubu takip etti.

MHP TAM KADRO

MHP, başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere tam kadro Köşk’te yer aldı. DSP’yi, milletvekili Emrehan Halıcı temsil ederken, DTP, Ahmet Türk başkanlığında 7 kişiyle davete katıldı. Gül’ün başbakan olduğu 58. hükümetin Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır ile eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun da davette yer alan isimlerdi.

Meclis’in kadın vekilleri, Köşk davetinde şıklık yarışına girdi. Özellikle TBMM Başkanvekili MHP’li Meral Akşener, beyaz ceket, beyaz gömlek, siyah etek, inci küpe ve kolye takımı ile dikkat çekti. AKP’li kadın vekiller toplu şekilde salona girerken, TÜBİTAK Başkanı Nükhet Yetiş de davete katıldı.

UZAN KALABALIKTAN ÜRKTÜ

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Köşk içerisindeki kalabalığı görünce, davete katılmaktan vazgeçti. Dışarı çıkarak makam aracını arayan Uzan, araca ulaşamayınca taksiye binerek uzaklaştı. Uzan’ın davetiyesinin olduğu ancak yoğunluk nedeniyle davete katılmadığı öğrenildi.

DTP’NİN AĞIR TOPLARI KÖŞK’TE

DTP’den Grup Başkanı Ahmet Türk de dahl olmak üzere 7 kişi resepsiyonda hazır bulundu. Sırrı Sakık, Gül’le tokalaşırken ÖDP’li Ufuk Uras (altta) sırasını bekliyordu...

ÇUBUKÇU’NUN ARACINA BİNDİ FIRÇA YEDİ

ÖDP İstanbul milletvetvekili Ufuk Uras, İstanbul Havaalanı’ndan Taksim’e kadar aracına bindiği Devlet Bakanı Nimet Çubukçu yüzünden gençlerden “fırça” yediğini söyledi. Uras, geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı’nda, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile karşılaştıklarını, Taksim’e gideceğini söyleyince, Çubukçu’nun makam arabasına davet ettiğini anlattı. Teklifi kabul ettiğini, Taksim’de indiğini belirten Uras, “Makam arabasından indiğimde gençler hemen etrafımı çevirdi. ‘Daha ilk günlerde makam arabasına biniyorsunuz, korumalarla geziyorsunuz’ diye sitem ettiler” dedi. Uras, davette Çubukçu’ya “Sizin yüzünüzden gençlerden fırça yedim” diye olayı aktardı.

 

BAŞBAKAN-BAHÇELİ GÜL-KUTAN YAKINLIĞI

DAVETTE ilgi çeken sahnelerden biri Başbakan Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’yle Cihan Paçacı’nın sıcak sohbetiydi. Cumhurbaşkanı Gül’ün de, daha birkaç yıl önce parti genel başkanlığı için yarıştığı Recai Kutan’ı kapıda karşılarken heyecanı yüzüne yansıdı...

Kamer Genç ve Mesut Yılmaz yok

MECLİS’İN bağımsız vekillerinden Mesut Yılmaz ve Kamer Genç ile BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, davete katılmadı. Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanlığı oylamasında Gül’e oy verdiğini açıklamıştı. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ile ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ise davete katılarak Gül ile el sıkıştı.

Danıştay Başkanı geldi

YARGI ve üniversite temsilcileri de Gül’ü tebrik eden isimler arasında yer aldı. Gül’ün Meclis’teki yemin törenine katılmayan Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Köşk’teki kabule geldi. Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadir Yamaç, davette boy gösterdi. 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in atamasını veto ettiği dışişleri bürokratlarından Feridun Sinirlioğlu da davete katıldı. ABD büyükelçisi Ross Wilson’ın da aralarında bulunduğu birçok yabancı misyon şefi kabulde yer aldı.

CUMHURBAŞKANINDAN MAKAS ALDI

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün davetlileri kabulü sırasında ilginç bir olay yaşandı. AKP İstanbul Milletvekili Recep Koral, elini Cumhurbaşkanı Gül’ün yanağına götürerek makas aldı. Eski MÜSİAD Başkanı ve AKP Milletvekili Ali Bayramoğlu da Gül’ün elini sıktıktan sonra, gazetecilere dönerek, “Kaç senedir buraya giremiyorduk. Siz girebiliyor muydunuz” diye espri yaptı.

PORTAKALLI VOTKA DA VAR, BUZLU BADEM DE

ÇANKAYA Köşkü’nün büyük salonunda verilen davette, salondaki bistrolara buzlu badem, havuç, kuru dut, kuru üzüm, kuru kayısı ve cips konuldu. Salonun bir bölümü bara ayrıldı, davetlilere votka, viski, şampanya ve şarap ikram edildi. Kabul töreninden yorgun düşen Gül’ün ilk isteği su oldu. Gül’e buzlu su ve terini silmesi için mendil getirildi. Gül, mendili bir ara yere düşürdü.

Aktif haber

 



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs