En Sıcak Konular

AKP'de güvenoyu firesi

6 Eylül 2007 10:30 tsi
TBMM Genel Kurulu'nda hükümete 337 evet 197 ret oyu verildi

İkinci Erdoğan hükümeti dün TBMM Genel Kurulu’nda 337 kabul oyuyla güvenoyu aldı. Oylamada 2 AKP’li teknolojiden 1’i de ’mazeretinden’ iktidara ’evet’ oyu veremedi. Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz çekimser oy kullandı.

Meclis Genel Kurulu’nda yapılan güven oylamasına 535 milletvekilinin katıldı. Elektronik oylamada, 337 kabul, 197 ret ve 1 çekimser oy kullanıldı. Hükümetin güven oyu alması için gereken 276 oy sağlandığı için hükümet güvenoyu aldı.

Güven oylamasında oturumu yöneten TBMM Başkanı Köksal Toptan dışında 339 AKP’li vekilin oy kullanması gerekiyordu. Ancak güven oylaması sonucu akıllara bazı sorular takıldı. Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyid Eyüpoğlu’nun da ’evet’ verdiği oylamada, AKP 3 fire verdi. Ankara Milletvekili Aşkın Asan, yurtdışında olduğu için oylamaya katılmadı.

Güvenoylamasından sonra Başbakan Erdoğan, bir teşekkür konuşması yaptı. Erdoğan özetle şöyle konuştu: “Milli menfaatlerimiz konusunda hepimiz biriz ve tek vücuduz. İstiklalini, şerefli bayrağını sonsuza kadar sahiplenecek olan bu aziz milletin biz siyasetçilerden beklediği en önemli şey, ülkemizi bir bütün olarak kucaklamaktır. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması, bütün vatandaşlarımızın aidiyet duygularının güçlenmesi, sosyal dokumuzun sağlamlaşması, merhametin, şefkatin, adalet yaygınlaşmasına bağlıdır. Bu yüksek idealler için Türkiye’ye yapacağınız hizmetlerden dolayı her vekil arkadaşımı, bütün parti liderlerini ve gruplarını selamlıyorum.”

Teknoloji hatası

TBMM tutanaklarına göre, AKP Bolu Milletvekili Metin Yılmaz’ın red oyu verdi yer aldı. Yılmaz, gazetecilerin sorusu üzerine, red oyu vermediğini, ancak sistemden kaynaklanan bir hata olduğunu dile getirdi. AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu da Genel Kurul Salonu’nda bulunmasına karşın, oy kullanmamış gözüktü. Bu nedenle, oylamaya katılmamış sayıldı. Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz ise çekimser oy kullanan tek milletvekili oldu.

Bayramaoğlu kavası arıyor

Erdoğan’ın hemşehrisi Bayramoğlu, elektronik sisteme giremeyince Genel Kurul’da görevli kavasa oyunu verdi. Ancak kavas, AKP’li vekilin oyunu elektronik sisteme girerek kullandığını düşünerek Başkan’a ulaştırmadı. Bayramoğlu, oylama sonrasında Meclis’te oyunu verdiği kavası aradı.

Oylamaya katılmayanlar

CHP: Ahmet Küçük (Çanakkale) ve Abdülaziz Yazar (Hatay.)

MHP: Mehmet Ekici (Yozgat) ve Hasan Çalış (Kahraman.)

DTP: Bengi Yıldız (Batman.)

BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu

DSP: Mücahit Pehlivan (Ankara) ve Recai Birgün (İzmir) ile bağımsız milletvekillerinden Erdoğan Yetenç (Manisa) ve Hamit Geylani (Hakkari).

Meclis tatile girdi

Genel Kurul’da, TBMM’nin 6 Eylül’den itibaren tatile girmesini öngören Danışma Kurulu önerisi okundu. Söz alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, seçimlerin yeni yapıldığını belirterek, Meclis’in tatile girmemesini istedi. Danışma Kurulu önerisine göre, TBMM 1 Ekim’de toplanacak.

Vatan



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs