En Sıcak Konular

İhvan üyeleri Türkiye‘de

29 Eylül 2014 08:30 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çağırdı. Sınır dışı edilen 7 İhvan yöneticisinden 3'ü İstanbul'a geldi. Mısır’ın baskısıyla Katar’da sınır dışı edilen diğer 4 İhvan üyesinin de Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Katar'dan sınır dışı edilen 7 Müslüman Kardeşler yöneticisinin Türkiye'ye gelebileceğini açıklamasının ardından, 3 ismin sessiz sedasız Türkiye'ye geldiği öğrenildi. Bu isimlerin darbe öncesi Mısır'ın eski bakanlar Cemal Abdülsettar, Amr Derrac ve Vecdi Güneym olduğu ifade edildi. Sınır dışı edilen diğer isimlerden bazılarının da önümüzdeki dönemde İstanbul'a gelebileceği vurgulanıyor.

KATAR BASKILARA DAYANAMADI

Suudi Arabistan ve Mısır'ın yoğun siyasi baskısının ardından Katar, Müslüman Kardeşler'in 7 önemli ismini sınır dışı etme kararı alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar seyahatinden dönüşünde bu kişilerin Türkiye'ye gelebileceği mesajını vermişti. Erdoğan, "Türkiye'ye gelmek gibi bir talepleri olması durumunda incelenir bakılır. Gelmelerini engelleyecek bir sebep varsa farklı bakılır. Engel yoksa herkese gösterilen kolaylık onlara da bakılır. İsim bazında sıkıntı var mı yok mu bakılır. Bu noktada yoksa herhangi bir yabancı nasıl misafir oluyorsa onlar da gelebilir" demişti.

YENİ ADRESLERİ İSTANBUL

Bu açıklamaların ardından 3 Müslüman Kardeşler liderinin yaklaşık 10 gün önce sessiz sedasız İstanbul'a geldiği öğrenildi. Bu kişilerin eski bakanlar Cemal Abdülsettar, Amr Derrac ve Vecdi Güneym oldukları öğrenildi. Katar, bu ismin yanısıra Essam Teleyma, Eşref Bedr El Din, Mahmud Hüseyin ve Hamza Zevba'yı da sınır dışı etmişti. Yakın süreçte bu isimlerden bazılarının da İstanbul'a gelebileceği vurgulanıyor.

Mısır sıcak bakmıyor

Mısır diplomatik kaynakları ise, başta devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere ülkede "tutuklanan" ya da "yargılamaları süren" Müslüman Kardeşler liderlerinin Türkiye'ye gönderilmesi gibi bir talebin bulunmadığını, bu yönde bir talep durumunda da, bu formüle sıcak yaklaşılmayacağına dikkat çekiyorlar.


Akşam

Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,733 µs