En Sıcak Konular

İngiltere'de Irak operasyonuna tepki

26 Eylül 2014 08:34 tsi
Irak'ta IŞİD'i hedef alan hava operasyonuna İngiltere'nin dahil olma hazırlığına karşı çıkan çok sayıda gösterici, İngiltere Başbakanlığı önünde düzenlenen protestoya katıldı.

Savaş karşıtı "Stop The War Coalition" adlı grubun düzenlediği protestoda, yaklaşık 300 kişi yer aldı. "Irak'a saldırmayın" sloganı atan grup, yarın İngiliz Parlamentosundan geçmesi beklenen İngiltere'nin Irak'ta IŞİD'i hedef alan hava operasyonuna dahil olmasıyla ilgili önergeyi eleştirdi.
 
"Stop The War Coalition" adlı grubun üyesi Tansy Hoskins AA'ya yaptığı açıklamada, "Irak'ın bombalanmasına 10 yıl önce karşıydım, bugün de karşıyım. Eğer Irak'ta 10 yıl süren bir savaştan IŞİD gibi bir grup ortaya çıkıyorsa 20 yıl sonra Irak'ta neler olabileceğini tahmin edebiliyor musunuz?" dedi.
 
22 yaşındaki öğrenci Samuel Looney de Ortadoğu'da her ülkeye müdahale eden bir ülkede yaşamaktan yorulduğunu ifade ederek, askeri operasyonların hiçbir zaman faydası olmadığının görüldüğünü kaydetti. Bir diğer protestocu Katherine Connelly ise "Irak'a ilk saldırıldığında öğrenciydim. Siyasetçilerimizin bunu yeniden yapmak istediğine inanamıyorum. Demek ki geçmişten ders çıkarmadılar" diye konuştu.
 
İngiliz Parlamentosu yarın toplanarak, ülkenin Irak'taki IŞİD operasyonuna katılıp katılmaması gerektiğine ilişkin önergeyi oylayacak. Ülkedeki üç büyük siyasi partinin de destek verdiği önergenin yarın parlamentodan geçmesi bekleniyor.
 
İngiltere'nin, ABD'nin öncülüğünde yürütülen hava operasyonuna desteği, Esed rejimi tanınmadığı ve Suriye'den resmi bir talep gelmediği için Suriye'yi kapsamayacak. İngiltere ayrıca, Irak'a asker göndermeyecek. İngiltere'nin hava operasyonunun oylamanın hemen ardından başlaması ve kraliyet hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Güney Kıbrıs'taki İngiliz üssünü kullanması öngörülüyor.

aa


Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,272 µs