11 Eylül paniği | " /> 11 Eylül paniği | "/>

En Sıcak Konular

Almanya'da 11 Eylül paniği

6 Eylül 2007 08:26 tsi
Almanya'da 11 Eylül paniği
Almanya'da, Avrupa'nın en işlek havalimanı olan Frankfurt Havalimanı ile ABD'nin Ramstein askeri üssüne 11 Eylül'de saldırı düzenleme hazırlığında oldukları şüphesiyle üç kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında bir de Türk var.

Alman polisi, 2001'de ABD'de düzenlenen 11 Eylül saldırılarının yıldönümüne günler kala, ülkedeki birçok hedefe geniş çaplı saldırılar planladığı belirtilen bir gruba yönelik operasyon düzenledi. Alman polisinin Salı gecesi düzenlenen operasyonunda gözaltına alınan zanlıların, saldırı planlarını “çok yakında” hayata geçirmeye hazırlandıkları öne sürüldü. Kuzey-Ren Vestfalya ve Hessen eyaleti sınırındaki Oberschledorn kentinde yakalanan zanlıların, sorgulanmaları için helikopterle Karlsruhe kentine götürüldükleri bildirildi.

730 KİLO PATLAYICI

Zanlıların 730 kiloluk 12 bidon içerisinde hidrojen peroksit temin ettiklerini belirten yetkililer, uzun zamandır takip edilen şüphelilerin bomba yapımına başlamaları üzerine operasyon düzenlendiğini ifade etti. Zanlılarla birlikte ele geçirilen patlayıcının, Londra'daki saldırılarda kullanılanınlardan 10 kat fazla olduğu belirtiliyor. Alman polisi, zanlıların bomba yüklü araçlarla saldırı düzenlemeyi planladıklarını söylerken, ülke genelinde 40 yerde daha operasyon yapıldığı öğrenildi. Saldırı hedefleri olarak Frankfurt uluslararası havaalanı, Ramstein'deki Amerikan askeri üssü ve diskotekler gibi farklı mekanların seçildiği kaydedildi.


11 EYLÜL ZAMANLAMASI

Alman milletvekili Wolfgang Bosbach, eylemin, 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde düzenlenmesinin düşünülmüş olabileceğini aktardı. Önceki gün de Danimarka'da düzenlenen bir operasyonda El Kaide mensubu oldukları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alınmıştı.


Zanlılardan biri Türk vatandaşı

Almanya'da Federal Başsavcı Monika Harms, terör saldırısı planladıkları gerekçesiyle tutuklanan zanlılardan ikisinin Alman, birisinin Türk olduğunu açıkladı. Harms, Karlsruhe kentinde düzenlediği basın toplantısında, “Yakalanan zanlılardan ikisi İslamiyet'e geçen Alman, birisi Türk vatandaşı” dedi. Harms, yakalanan zanlıların, İslami Cihad Birliği adlı örgütün Almanya hücresinin üyesi olduğunu, saldırı hedefinin Almanya'daki Amerikan kuruluşları olarak tahmin edildiğini kaydetti. Helikopterle Karlsruhe kentine getirilen Alman Daniel S. ve Fritz G. ile Türk vatandaşı 29 yaşındaki Adem Y'nin sorgularının başladığı bildirildi.

yenişafak



Bu haber 254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,807 µs