En Sıcak Konular

Avrupa ülkesinden Türkiye'ye şok teklif

24 Eylül 2014 09:12 tsi
Danimarka Halk Partisi Yabancılar Sözcüsü Martin Henriksen, Türkiye’nin Danimarka’ya gelen Suriyeli mültecileri de kabul etmesini istedi.

Henriksen, Suriye krizi nedeniyle Türkiye'ye yardım yapabileceklerini ancak şartlarının Türkiye'nin Danimarka'ya gelen Suriyeli mültecileri de kabul etmesi olduğunu açıkladı.
 
Martin Henriksen, Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan gelen mülteciler için Danimarka'dan ekonomik yardım istemesi durumunda, bunun Danimarka'ya gelen Suriyeli mültecileri kabul etme şartına bağlanmasını istedi. Türkiye'ye son birkaç günde gelen yaklaşık 130 bin mülteci Danimarka televizyon haberlerinin ana konusunu oluşturdu. Ülkenin en büyük televizyon kanalı TV News'e konuşan Martin Henriksen, şöyle dedi:
 
"Türkiye'den yardım talebi gelirse olumlu yaklaşırız ancak yapacağımız yardıma karşılık Türkiye, Danimarka'ya gelen Suriyeli mültecileri de kabul etsin. Çünkü Suriyeli mülteciler kültür ve dil sorunu olmayacağı için orada daha rahat ederler" dedi. Birlik Partili Nikolaj Villumsen de Bölgedeki Kürtlere silah ve insani yardım yapılması gerektiğini savunarak, "Bölgede 3 milyondan fazla insan barış içinde yaşıyordu. IŞİD huzuru bozdu. Dışişleri bakanımız Kürtlere silah ve insanı yardım yapılması için konuyu bir ar önce meclise getirmelidir."
 
DANİMARKA 55 MİLYON KRON YARDIMDA BULUNACAK
 

Danimarka Dışişleri Bakanlığı bölgedeki mültecilere 55 milyon kron (7,5 milyon Euro) yardımda bulunma kararı alındığını bildirdi. Yardımın yıl sonuna doğru yapılacağını bildiren Dışişleri Bakanlığı, bugüne kadar 835 milyon kron (14.3 milyon Euro)) yardımda bulunulduğunu, 55 milyon kron yardımın nerede ve nasıl kullanılacağı konusunda kararın daha sonra verileceğini bildirdi. Öte yandan IŞİD yayınladığı sesli tehdit de Danimarkalıların da diğer ortak güçlere katılan Avrupa ülkeleri vatandaşları gibi öldürülmeleri çağrısında bulundu.

Sabah


Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,703 µs