En Sıcak Konular

UEFA'dan Malta maçına 'Tarihi' yorum

5 Eylül 2007 21:32 tsi
UEFA, Cumartesi günü A Milli Takım'ın Malta'yla deplasmanda oynayacağı Euro 2008 Elemeleri grup karşılaşması öncesi ilginç bir yorumda bulundu.

UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan haberde, Malta Milli Takımı'nın 16. yüzyıldan kalma bir kuşatmadan esinlenerek Türkiye'ye karşı galibiyet elde etmek istediğini okurlarına aktardı.

Domenic Aquilina tarafından kaleme alınan yazıda, 1565 yılında Jean Parisot de la Vallette önderliğindeki Maltalı St. John Şövalyeleri'nin 3 aylık Osmanlı kuşatmasını başarıyla karşıladıkları, bu savunmanın askerlik tarihindeki en önemli zaferlerden biri olduğu ifade edildi.

Maltalılar'ın bu zaferden sonra başkent Valletta'yı daha da güçlendirdikleri ve bir daha da böyle bir saldırıyla karşılaşmadıkları da okurlara aktarıldı.

UEFA, Malta'nın 8 Eylül Cumartesi günü Ta'Qali Ulusal Stadyumu'nda Türkiye'yle yapacağı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri C Grubu karşılaşmasının Malta'nın Zafer Bayramı'na denk geldiğini de hatırlatarak, bugünün kuşatmanın sona erdiği gün olduğunun altını çizdi.

İlginç yorumlarını haberin devamında da sürdüren UEFA editörü, Malta Teknik Direktörü Dusan Fitzel'in şimdi La Vallette'nin 1565'teki görevini üstleneceğini ve Fatih Terim'in Türkiye'sine karşı beklenmedik bir zafer kazanmak isteyeceğini savundu.

Malta Teknik Direktörü Fitzel ise, siteye yaptığı açıklamada, kendi takımının çok nadiren bir maçın favorisi gösterildiğini ancak Türkiye maçının tarihinin manidar olması nedeniyle bu maç için iddialı konuştuğunu ifade etti.

Malta kalecisi Mario Muscat da bugün Malta'nın artık futbol dünyasında saygın bir yerinin olduğunu savunarak, Euro 2008 Elemeleri'nde oynadıkları son iki karşılaşmada Norveç ve Bosna Hersek karşısında iyi oynadıklarını belirtti. Muscat, Cumartesi günü zafer bayramlarında oynayacakları maçta her şeylerini ortaya koyacaklarını da sözlerine ekledi.

haber7 



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,776 µs