En Sıcak Konular

Zafer Üskül, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı oldu

5 Eylül 2007 19:57 tsi
Meclis ihtisas komisyonlarının kendi içlerinde toplanarak belirledikleri başkanlar, Genel Kurul'un bilgisine sunuldu. Buna göre, Anayasa Profesörü Zafer Üskül, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olurken, DTP Diyarbakır Milletvekili ve İnsan Hakları Derneği

YAĞMURDERELİ İNSAN HAKLARINDA

İnsan Hakları Komisyonunun bir başka ünlü ismi AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli oldu.

Eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necati Birinci, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanvekili seçildi.

Bu arada bazı eski bakanlar da komisyonlara dağıldılar.

Eski Sağlık Bakanlarından, AKP Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz ile MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, eski Devlet Bakanlarından, MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay Dışişleri Komisyonu, MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş da İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi oldu.

ÖMER DİNÇER İÇİŞLERİ KOMİSYONU'NDA

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile eski Başbakanlık Müsteşarı AKP İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer İçişleri Komisyonu üyesi oldu.

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeliğine getirildi.

MHP'nin 2 kadın milletvekilinden biri olan İzmir Milletvekili Şenol Bal, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi seçildi.

HAMZA YERLİKAYA GENÇLİK SPOR KOMİSYONUNDA

Milli güreşçi, AKP Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi oldu.

KOMİSYON BAŞKANLIKLARI

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Adelet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, İçişleri Komisyonu Başkanı Tevfik Ziyaeddin Akbulut, Çevre Komisyonu Başkanı Haluk Özdalga, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, Dilekçe Komisyonu Başkanı Alev Dedegil, KİT Komisyonu Başkanı Ünal Kacır, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Demir, AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış oldu.

BÜLENT ARINÇ KEİK ‘TE

İhtisas komisyonlarının dışında kalan uluslararası komisyonlarının başkanları da belli oldu. Buna göre, eski TBMM Başkanı, AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Başkanlığına seçildi.

hürriyet



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,002 µs