En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül hakkında dava

5 Eylül 2007 19:18 tsi
Büyük Güç Birliği Derneği üyesi Recep Akkuş, Cumuhbaşkanı Gül hakkında, Refah Yol hükümeti dönemindeki harcaması yüzünden ceza davası açılmasını istedi.

Büyük Güç Birliği Derneği üyesi Recep Akkuş, Fatih Adliyesi'ne başvurarak, Refah Yol hükümeti döneminde devlet bakanlığı görevindeyken 1 milyar 652 milyon TL'lik özel harcamasını kendisine bağlı Kalkınma Bankası'na ödeten Gül hakkında ceza davası açılmasını istedi.

1995 yılında işlenen suçla ilgili hukuk davası Ankara 18'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülüp 1999 yılında sonuçlanabilmişti. Mahkeme, Gül"ün bankaya olan zararını 1995-1996 yıllarında 1 milyar 652 milyon lira olarak açıklarken, karar Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından onanmıştı. Gül özel harcamalarında kullanıp, "Gece geç saatlere kadar çalışırken alınan döner harcamalarıydı" dediği parayı gelen yüzde 50 faizli icra kararıyla, maaşından yapılan kesintiyle ödemişti.

Bugün yapılan suç duyurusunun sahibi Recep Akkuş. Büyük Güç Birliği Derneği üyesi olan Akkuş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dokunulmazlığının kalkması nedeniyle "İrtikap" suçundan yargılanması gerektiğini belirttiği dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Başsavcılığa verilen dilekçede şüpheli olarak belirtilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Refah Yol hükümetinde Devlet Bakanı iken, özel harcamalarını kendisine bağlı Türkiye Kalkınma Bankası'na yaptırarak kurumu, 1.652.000.000 TL zarara soktuğu belirtiliyor. Şüphelinin 765 sayılı yani eski TCK'nin 209. maddesinde düzenlenen irtikap suçunu işlediği ve hakkında soruşturma yapılararak kamu davası açılması isteniyor.

GAZETEPORT

 

 



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,390 µs