En Sıcak Konular

Hanımefendinin fotoğraflarındaki 'şifre'yi Serdar Turgut çözdü!

5 Eylül 2007 18:33 tsi
Hanımefendinin fotoğraflarındaki 'şifre'yi Serdar Turgut çözdü! Serder Turgut, Çankaya Köşkü'nde ikamete başlayan Gül çiftinin her hareketinden anlam çıkarmaya çalışan medyanın sırrını çözüyor. İşte Hayrünnisa Hanım'ın cankaya.fov.tr'deki fotoğraflarının şifreleri...

Serdar Turgut/ Akşam

Sayın hanımefendinin kodları

Allah’a çok şükür ki Cumhurbaşkanlığı’nın bir internet sitesi var da biz eğer Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım’ı çok özlersek bu siteye girip onların fotoğraflarına bakıp hasret giderebiliyoruz.

Dün biz büyük bir keşif yaptık. Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi ile ayakta çektirmiş olduğu fotoğraftan Gül’ün kravatının rengiyle eşinin kıyafetinin renginin aynı olduğunu fark ettik. Ben bunu ilk gören arkadaşımızı Pulitzer ödülüne aday göstermeye karar verdim.

Başka bir gazetede bizimkinden çok daha cesur bir yorum vardı. O gazetedeki arkadaşlar ise sayın hanımefendinin mavi elbisesine uygun bir yüzük taktığını tespit etmişler. Bence de bu son derece anlamlı bir gelişme. Anlamının ne olduğunu henüz bulamadık ama illa da bulacağız bunu. Çünkü ‘Azimle s....n kuburu deler’. Kıyafet analizinden yola çıkıp yapacağız siyasi yorumları. Bunda ısrarlıyız biz.

Ben Gül’ün yerinde olsam kafa karıştırmak ve gündem değiştirmek için eşimin binlerce fotoğrafını koydurturdum siteye. Ortaya binlerce anlamsız yorum çıksın, isteyen istediği yerden tuttursun saçmalamasını...

Ben bir süredir siyasi yazar aramaktaydım ama yeni durumda moda editörümüzü başyazar yapmaya karar verdim. Böylece en sıcak, en derin analizler bizim gazetede olacak.

Bu arada kendi kendisini Hayrünnisa Hanım’ın moda danışmanlığına atamış olan Atıl Kutoğlu türbandan modern görünüm çıkarmaya girişerek, ‘Görevimiz Tehlike’ dizisindeki kendi kendisini imha eden teyp gibi yitip yok oldu. Ortada görünmüyor uzun zamandır. Türbandan modern görünüm olamıyor galiba. Hayrünnisa Hanım’ın son fotoğraflarına bakınca da bu görülüyor zaten. O da modern olacağım gayretini bırakmış gibi. Çankaya’ya çıktıktan sonra daha fazla kapanmaya başladı gibi geldi bana.

Kimsenin işine, kıyafetine, tercihine karışmayız ama fotoğraflar ‘Tüm kamusal alanların anası’ sayılabilecek internet sitesinde olunca biz de yorum yapmayı görev bildik. Hem ben siyasi yorumcuyum da aynı zamanda.

Gül çiftinin cami tablosunun önünde poz verdikleri resim ise açık söylemek gerekirse Bollywood (Pakistan’ın Hollywood’u)’da çekilmiş bir şaheserin film posteri tadındaydı. Ben o fotoğrafa bakınca siyasi yorum yapmak yerine ‘Avare’ filmini hatırladım elimde olmadan. Şarkısını bile hâlâ daha mırıldanırım o filmin.



Bu haber 961 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs