En Sıcak Konular

Hamas Siyasi Büro Şefi Meşal Tunus'ta

14 Eylül 2014 00:10 tsi
Halid Meşal: "Gazze'nin yeniden imar edilmesinde hızlı davranılması çağrısında bulunuyoruz"

 Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, İsrail'in hava, kara ve denizden 51 gün sürdürdüğü saldırılarda yıkıma uğrayan bölgenin acilen imar edilmesi çağrısında bulundu.

Resmi temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle Tunus'a gelen Meşal, başkentte Cumhuriyet İçin Kongre Partisi yetkilileriyle görüşmesinde, "Gazze'nin yeniden imar edilmesinde hızlı davranılması çağrısında bulunuyoruz. Zira bu, son savaşta İsrail ordusuna karşı kazanılan zaferin güçlendirilmesindeki en önemli adımdır" dedi.

Gazze'nin imarı sürecinde herhangi bir parti ya da gruba değil doğrudan Gazze halkına destek verilmesini isteyen Meşal, "Filistin vatanı, Hamas, Fetih ve diğer tüm gruplardan daha büyüktür. Gazze'nin imarının herhangi bir bahaneyle aksatılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

 -"Filistinli gruplar arasındaki bölünme sayfası artık kapanmıştır"-

Meşal, Filistinli gruplar arasında sağlanan milli mutabakatın hayata geçirilmesini talep ederek, "Filistinli gruplar arasındaki bölünme sayfası artık kapanmıştır, oraya geri dönmek istemiyoruz. Medya aracılığıyla karşılıklı atışmalar bize yakışmaz" ifadesini kullandı.

Katar'dan övgüyle söz eden Meşal, Katar'ın Filistin'in yanında duran Arap dünyasındaki saygıdeğer bir İslam ülkesi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Katar'daydım ve yine Katar'a döneceğim. Vatanlarından ayrılmak, Filistin halkının tercihi değildir. Düşman vatanımızı işgal etti ve milyonlarca insan, ülke dışında yaşamaya mecbur bırakıldı."

Meşal ayrıca güç kullanmaksızın İsrail'le müzakereyi "düşmanın kapısında dilenmek" olarak nitelendirdi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 156 kişi hayatını kaybederken, 11 binden fazla kişi yaralandı, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina da zarar gördü.

AA



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,974 µs