En Sıcak Konular

Baydemir'e işaret Apo'dan mı geldi?

5 Eylül 2007 12:01 tsi
Baydemir'den iki hafta önce bölücü başı Öcalan konuşmuş. İkisinin sarfettiği sözler neredeyse aynı..

BAYDEMİR VE ÖCALAN'IN SÖZLERİ NEREDEYSE AYNI

İMRALI'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla geçen 22 Ağustos günü yaptığı görüşmede, ilk yerel seçimde AKP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak istediğini belirterek, “Diyarbakır, Erdoğan'a yanıt verecek” dediği ortaya çıktı. Öcalan'ın bu tavrından sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir'in, Başbakan Erdoğan'a ‘Hodri meydan’ demesi iki açıklama arasında paralellik kurulmasına neden oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir dün park denetimi sırasında ortalığı ayağa kaldıran açıklamalar yaptı. Diyarbakırlı olan Tarım ve Köyişleri Bakını Mehdi Eker'in, bu kentteki yerel yönetimi yetersiz bularak ‘Emanet ehline verilmeli’ sözlerini hatırlatan gazetecilere Osman Baydemir, hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı hedef alan çok sert açıklamalar yaptı. Baydemir, hükümetin Diyarbakır'a destek vermediğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın projelerine sahip çıkmadığını ileri sürdü. Baydemir, “Başbakan Diyarbakır'a karşı açıkça savaş ilan ediyorsa, ‘Hodri meydan’ diyorum. Biz buradayız, savaştan kaçmayız. Başbakan en güvendiği adamını belediye başkan adayı olarak göstersin. Diyarbakır bir kaledir. Bugüne kadar birçok kişi düşürmek istedi ama bu kale düşmeyecek” dedi.

Açıklamasında bugüne kadar gelip geçen cumhuriyet hükümetlerini eleştiren Baydemir, “80 yıllık Cumhuriyet hükümetlerinin biriktirdiği sorunlarla karşı karşıya kaldık. 4.5 yıllık bu hükümet döneminde hiçbir projemiz destek görmedi. Kent DTP'li belediye kimliği dolayısıyla nefatip ayrımçcılığa tabi tutuldu. Hem ayrımcılık yapacaksınız, hem ileri geri konuşacaksınız” dedi.

ÖCALAN'NIN SÖZLERİ

İmralı Cezaevi'nde da ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, avukatlarıyla 22 Ağustos günü yaptığı görüşmede benzer sözleri, PKK çizgisindeki Fırat Haber Ajansı başta olmak üzere çeşitli Kürt internet sitelerinde ‘Görüşme notları' başlığıyla yayımlandı.

PKK çizgisindeki internet sitelerinde ve sözkonusu ajansta yer alan haberlere göre Abdullah Öcalan, avuklarına şunları söyledi:

“AKP'nin düşürmek için bütün gücü ile yöneldiği Diyarbakır konusunda da şimdiden uyarıda bulunuyorum. AKP'nin her yolu mübah görüp Diyarbakır Belediyesi'ni almaya dönük girişimde bulunması, Diyarbakır halkını açlıkla terbiye edip, parayla, rüşvetle, rant vb. bu tür gayri ahlaki yöntemler uygulaması durumunda Diyarbakır halkı buna gerekli cevabı verecektir. Diyarbakır halkı fedakârdır, yiğittir. Mücadelenin yükünü canları pahasına omuzlarında taşımıştır. Halkın çektiği bunca acı, yılların çabası ve emeği bir çırpıda yok sayılamaz. Öyle para uğruna rant ilişkilerine bulaşmış aileler de bu tutumlarını terk etmelidirler. AKP bu yöntemlerde direnirse Diyarbakır’da tehlikeli bir sürece girilir.”

Öcalan'ın avukatları ile yaptığı görüşmede, DTP'yi de ‘Halktan kopuk yaşamakla' suçladığı ileri sürüldü. Öcalan, iddiaya göre, “Herkesin gece-gündüz demeden çalışması, oturup ‘Bu halkın sorunlarını nasıl çözeriz?' diye sabahlara kadar tartışmaları gerekir. Halktan kopuk olmamaları, sürekli halkla iç içe olmaları gerekir. Bunlar ne yapıyorlar? Ben hiç mi anlaşılmıyorum?” dedi.

Hürriyet



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,759 µs