En Sıcak Konular

Atv ve Sabah'ın fiyatı: 1.1 milyar dolar!

5 Eylül 2007 10:13 tsi
Atv ve Sabah'ın fiyatı: 1.1 milyar dolar! Resmi Gazete’de yayımlanan Sabah ve ATV’nin satış ilanında, ihaleye katılmak isteyen firmalarda önyeterlilik aranacağı belirtildi. İşte ihalenin şartları ve ihaleden gelecek fonun aktarılacağı yerler...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Turgay Ciner ile Dinç Bilgin arasındaki gizli protokolü gerekçe göstererek

Akşam'dan alınan bilgiye göre, TMSF 1 Nisan’da el koyduğu Sabah Grubu’nun satışı için ihaleye çıktı. ATV ve Sabah Gazetesi’nin yanı sıra çok sayıda dergi ve gazetenin de yer aldığı paket için, 1.1 milyar dolar muhammen bedel belirlendi.

İHALE 7 KASIM’DA

Resmi Gazete’de yayımlanan Sabah ve ATV’nin satış ilanında, ihaleye katılmak isteyen firmalarda önyeterlilik aranacağı belirtildi. Buna göre, ihaleye katılmak için önyeterlilik almak isteyen firmalar, 15 Ekim’e kadar belgelerini satış komisyonuna iletecek. Son teklifler 6 Kasım’da alınacak ve ihale, 7 Kasım saat 11.00’de Ahmet Afif Paşa Yalısı’nda yapılacak. İhale, kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak ve açık artırma aşamasına geçilecek. Kapalı zarf ve açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek ihale, Fon Kurulu’nun onayı ile sonuçlanacak. Teklifler, peşin olarak ve ABD Doları cinsinden verilecek. Tekliflerin 1.1 milyar dolarlık muhammen bedelin altında kalması halinde, ihaleye, pazarlık usulüyle devam edilecek ve pazarlıklar 9 Kasım’da yapılacak.

Satış ilanında, ihale kapsamına alınan şirketler de ayrıntılı olarak anlatıldı. Satışa konu olan şirketler arasında Kanal 1 televizyonuna yer verilmedi. Satışa konu varlıklar şöyle: “ATV, Radyo City, Sabah, Takvim, Günaydın, Yeni Asır ve Pas Fotomaç ile Bebeğim ve Biz Merkez, Sinema Merkez, Sofra Merkez, Home Art Merkez, Şamdam Plus, Yeni Aktüel, Para, Global Enerji Merkez, Transport, Hukuki Perspektifler dergilerinin faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen RTÜK nezdindeki haklar, markalar, Telekomünikasyon Kurumu (TK) nezdindeki haklar, isim hakları, internet alan adları, yayın ekipman, cihaz ve araçlar, demirbaşlar, İzmir Matbaa ve gazete merkezi ticari ve iktisadi bütünlüğü içerisinde yer alan menkul mallar.”

İHALEYE KATILIM ŞARTLARI

İhale ilanında, firmaların ihaleye katılabilmeleri için gereken dört ayrı şarta da yer verildi. İhaleye katılım şartları şöyle:

Şirketler, radyo ve televizyon yayıncılığı, haberleşme, eğitim, kültür ve sanat amacıyla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş, hisseleri nama yazılı, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun, Basın Kanunu, Özel Radyo ve Televizyon Kuruluşları İdari ve Mali Şartlar Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuatta aranan diğer şartlara sahip olacak.

Önyeterlilik başvurusu sahibinin mali şartı karşılaması için, kendisi ya da nihai ana şirket veya şirketlerinin 2005 yılı ve sonrasına ait olması şartıyla en son yayınlanan ve bağımsız denetim şirketlerince denetlenmiş konsolide mali tablolarında toplam özkaynaklarının, asgari 300 milyon ABD Doları tutarında olması gerekiyor.

İhaleye katılmak isteyen şirketlerin, iflas, iflasın ertelenmesi, konkordato ya da tasfiye durumunda olmadığını taahhüt etmesi gerekecek.

TMSF İLE CİNER ANLAŞTI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Sabah Grubu’nun eski sahibi Turgay Ciner arasında anlaşma sağlandı. Buna göre, Kanal 1 televizyonun yanı sıra, Turgay Ciner’e satış bedelinden 120 milyon dolar daha para ödenecek. Söz konusu para, Ciner’in Sabah Grubu’na yaptığı yatırımlar için verilecek. Elde edilecek gelirden, öncelikle Dinç Bilgin’in borçları düşülecek. Ardında da, Ciner’e olan borçlar ödenecek. Sabah Grubu’nun 3. kişilere olan borçları da satış gelirinden karşılanacak.



Bu haber 222 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,768 µs