En Sıcak Konular

Fed'den ABD bankalarına ek sermaye zorunluluğu

9 Eylül 2014 19:15 tsi
ABD Merkez Bankası (Fed) 'batmasına izin verilemeyecek kadar büyük' olmakla eleştirilen Amerikan bankalarına "ek sermaye bedeli tutmak zorunda bırakacak yeni bir yasa tasarladıklarını" açıkladı.

 ABD Merkez Bankası (Fed) 'batmasına izin verilemeyecek kadar büyük' olmakla eleştirilen Amerikan bankalarına "ek sermaye bedeli tutmak zorunda bırakacak yeni bir yasa tasarladıklarını" açıkladı.

Fed'in üst düzey yöneticisi Daniel Tarullo, Senato Bankacılık Komitesi'nde bugün yaptığı sunumda, ABD'nin en büyük bankaları ve finansal kuruluşlarını olası kayıplara ve finansal risklere karşı korunmak amacıyla yeni bir düzenleme getirmeyi planladıklarını belirtti. Düzenleme çerçevesinde, bankaların sermayeleri doğrultusunda ek bir bedel tutmaları gerekeceğini aktaran Tarullo, istikrarsız ve kısa süreli finansman kaynaklarına bağımlı hale gelmiş finansal kuruluşlara para cezası uygulanacağını da duyurdu.

Tarullo, Fed'in getireceği ek sermaye bedeli uygulamasının oranı hakkında kesin karar alınmadığını belirtirken, oranın diğer merkez bankalarının talep ettiği yüzde 2,5'den, 1-2 puan daha yüksek olabileceğini ifade etti. Fed yöneticisi, ek sermaye bedelinin tüm bankaları etkilemeyeceğini ancak yeni düzenlemenin tüm finansal kuruluşlar için geçerli olacak bazı maddeler içereceğini dile getirdi. Bu şartlardan birinin, repo gibi kısa vadeli finansman işlemleri için belirli bir teminat tutulması olacağı kaydedildi.

Bazı uzmanlar yeni düzenlemenin, büyük ABD bankaları için dezavantaj yaratabileceğini ileri sürerken, düzenlemeden en çok Goldman Sachs ve Morgan Stanley'in etkileneceği değerlendirmesinde bulundu. Goldman Sachs ve Morgan Stanley, finansal aktivitelerini büyük oranda kısa dönemli fonlardan karşılıyor.

Sermaye için ek bedel düzenlemesinden etkilenmesi beklenen diğer kuruluşlar arasında, J.P. Morgan Chase, Citigroup, Bank of America, Wells Fargo ve Bank of New York Mellon gibi bankalar yer alıyor. 

AA



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,241 µs