En Sıcak Konular

Ağaoğlu: İktidara kızgın değilim

9 Eylül 2014 17:46 tsi
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, basın toplantısı düzenledi.

Ağaoğlu, 17 Aralık sürecinden sonra aslında kabuğuna çekilmediğini belirterek, Türkiye'nin talihsiz bir dönem yaşadığını, ekonominin dışında her şeyin gündem maddesi olduğunu kaydetti.

İnşaat sektörünün günah keçisi olduğunu ifade eden işadamı Ali Ağaoğlu, şunları söyledi:

"Bu sektörde de biz, özellikle de ben mağdur oldum. Bakırköy'de bir arazim var. O arazinin yeri sanayi arsasıydı ve imar da vardı. Ben burayı almadan önce belediye başkanımız Kadir Topbaş'a danıştım. 'Burada imar var ama 18. madde uygulaması bulunuyor. Bunu kaldırıp burayı hemen imara açabilir miyiz dedim.' Başkanımız da memnuniyetle karşıladı. Orası metruk, uyuşturucu kullananların olduğu kötü bir alandı. Başkan bundan memnun olacağını söyledi. Başkan Sütlüce'de kentsel dönüşüm ile ilgili toplantıda 'Bakırköy Kartaltepe'de ünlü müteahhit kentsel dönüşüm ile müracaat etti, bu ay planını çıkarıyorum' dedi.

‘BAŞBAKAN’A ŞİKAYET ETTİM’
Bu araziyi aldım ve imar düzenlemesi için belediyeye müracaat ettim. Bu ay dediği şey üzerinden 2 yıl geçti. Ben de dönemin Başbakanına bir toplantıda Kadir Bey'i şikayet ettim. Orayı alırken de sordum. Oraya milyonlarca dolar yatırdım. Kanuni bir hakkımdır. Belediye 3 ay içinde işinizi halletmezse bakanlığa müracaat edebiliyorsunuz ben de hakkımı kullandım ve bunun için beni gözaltına aldılar. Ben kul hakkı yemedim. Tek suçum işimi takip etmek."

‘KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLEDİ’
Türk ekonomisini taşıyan ana sektörlerden birinin inşaat olduğuna dikkati çeken Ağaoğlu, "İki kişi kendi arasında konuşuyor, 'Ağaoğlu buna karşılık Ataşehir'de 20 dönümlük TÜRGEV'e verdi.' Bu sakız oldu. Ana muhalefet partisi bunu çok kullandı. Bunu tapudan çıkarmak çok kolay. En yetkili kişilerini aradım. Ondan sonra Kılıçdaroğlu özür diledi. İmar planı karşılığında ne bir maddi destek sağladım ne bir arsa verdim. Sadece işimi takip ettim" diye konuştu.

‘ŞİKAYET EDİYORUM’
Ağaoğlu, Türkiye'de bürokratik oligarşinin olduğunu ifade ederek, "Benim Yeniköy'de arazim var. Anıtlar Kurulu'ndan 2009 yılında projem geçti, yıl 2014 oldu hala ruhsatımı alamadım. Dönemin başbakanına şikayet etmiştim şimdi size şikayet ediyorum. Ya kardeşim 2009'da tasdiklenen projemin ruhsatını niye vermiyorsunuz? Bir yanlış varsa reddedin” dedi.

‘RANT DAĞITILIYORSA BUNU BELEDİYEYE SORUN’
Kendi kafasına göre "50-100 katlı bina yapacağım" diyemediğini, bunun ruhsatını belediye verdiğini belirten Ağaoğlu, "Bir rant dağıtılıyorsa bunu belediye dağıtıyor, ne karşılığı dağıttığını gidip belediyeye sorun, vermediğinde bu şekilde sürünüyorsun" dedi.

‘BENİ KÜSTÜRDÜLER’
Hayatı boyunca erken saatlerde kalktığını, ancak şimdi saat 11.00'den önce işe gitmediğini ifade eden Ağaoğlu şöyle konuştu:

"Beni küstürdüler. Ben eşek gibi çalışan bir insanım, kazmanın ucuyla para kazanıyorum. Ben kavga, mücadele adamıyım. Küskünüm ama yılmadım. Bundan sonra çalışmaya tam gaz devam, yeni projeler de üreteceğim hiç merak etmeyin.

‘BÖYLE BİR YÜK DÜNYADA YOK’
Türkiye'deki gelir dağılımının adil yapılmadığını ileri süren Ağaoğlu, "Bir işçiye 100 lira vermek için patron 189 lira ödüyor. 5 bin 400 için 10 bin 200 lira ödüyoruz. Böyle bir yük dünyada yok. ABD'de işçiye 100 lira için patron 116 liraya ödüyor. Ben bunu ödemeyeyim demiyorum. Ödediğim çalışanıma gitsin. Alt gelir grubunun kazancının artırılması gerekiyor" diye konuştu.

EPDK’YA TEPKİ
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) "Enerji Piyasası Dinamitleme Kurumu"na dönüştüğünü öne süren Ağaoğlu, "Seferihisar'da rüzgar santrali projem var. 2009'da bu şirketi satın aldım. 2 senedir imar planı onaylanmadı. Enerji Piyasası Dinamitleme Kurumu bu şekilde olan 200 küsur lisansı iptal etme kararı aldı. 30'u iptal oldu. Bütün yatırımları yapmışım, resmi kurumlardan müsademi bekliyorum. Zamanı geçti diye lisansımı iptal ediyor. Dün itibarıyla EPDK'nın Yönetim Kurulu hakkında ceza, iptal, görevi kötüye kullanmaktan davalar açtım. Sen bunu yapıyorsan kim yatırım yapacak?” dedi.

‘DEPREMDE İSTANBUL’A ORDU GİREMEZ’
Türkiye'de nüfusun yarısının canlı canlı tabutta yaşadığını, 7 milyon konutun acil bir şekilde yıkılıp yenilenmesi gerektiğini ifade eden Ağaoğlu, "Türkiye'de yılda 600 bin çift evleniyor. Bizim yılda 1 milyon konut yapmamız lazım. Deprem olsun, İstanbul'a ordu giremez" dedi.

ASANSÖR FACİASI
Şişli'deki asansör kazasına yönelik değerlendirmede bulunan Ağaoğlu, "Ölen kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Üzerimize düşen çok görev var. Maslak 1453 projemde 3 bin 400 kişi çalışıyor. Şu andaki iş güvenliği kadrom 119 kişi çalışıyor. Bunların yılda maliyeti 10 milyon liranın üzerinde bir 10 milyon lira daha harcarım yeter ki böyle bir olay olmasın alınabilecek her türlü önlemi alıyoruz" şeklinde konuştu.

Ağaoğlu, mühürlenen Bakırköy 46 projesi ile ilgili, projenin durdurulduğunu anımsatarak, oradan satış yapılan müşterilere paralarını geri ödediklerini ifade etti. Söz konusu proje için "İstanbul'a yapılan en masum imar planıdır" diyen Ağaoğlu, yasal sürecin devam ettiğini anımsattı.

İstanbul finans merkezi ile ilgili de konuşan Ağaoğlu, İstanbul Finans Merkezi'nin sadece Ataşehir için değil, Türkiye için önemli olduğunu, buraya küresel oyuncuların da çekilmesi gerektiğini söyledi.

‘HUKUK İŞLEMEZ DURUMDA’
Bölgenin 3-5 güzel bina yapmakla finans merkezi olamayacağının altını çizen Ağaoğlu, "Ben Sayın Babacan'a sesleniyorum; Eğer biz buraya küresel oyuncuları sokmak istiyorsak, bunun vergisel altyapısını muhakkak halletmemiz lazım, finans ihtisas mahkemelerinin kurulması lazım. Bugün Türkiye'de en çok tartışılan konu hukuk, hukuk bugün işlemez noktalarda" şeklinde konuştu.

‘İKTİDARA KIZGIN DEĞİLİM’
Ağaoğlu, iktidara kızgınlığının söz konusu olmadığını belirterek, "Türkiye'de yolunda gitmeyen bazı şeyleri dile getirdim. Artık ekonominin ön plana çıkması gerektiğini savunuyorum" dedi.

‘EĞER İDAM EDİLECEKSE…’
Bir gazetede yer alan kendisine ait dinleme kaydı ile ilgili soru üzerine ise Ağaoğlu, şunları söyledi:

"Bugün gazeteyi okudum, her gazetenin her yazdığına siz de inanmıyorsunuzdur herhalde. Bölgedeki bütün silüet yüksekliği 70 metredir, 63 metre lafı nereden çıktı onu ben de bilmiyorum. O bölgedeki Ağaoğlu'na tanınan özel bir şey değildir. Bölgede daha yüksek binalar var, hatta onlar da şu anda tartışma konusu. Onaltıdokuz'u diyorum Sayın Mesut Toprak. Mesut Toprak, ben buraya 150 metre bina dikeceğim deyip de kendisi mi dikti? Gidip adam gibi ruhsatını aldı, binasını yaptı. Onu veren vermeseydi. O hesabı Mesut Toprak'tan soramazsın, git o hesabı o ruhsatın altına imza atandan sor. O bölgedeki silüet 70 metredir, bizim yüksekliğimiz de 70 metredir. Ağaoğlu'na tanınan bir şey yok. Dediğim gibi Mesut Toprak'ın da sonuna kadar arkasındayım. Adam büyük haksızlığa uğradı, uğramaya da devam ediyor. Eğer idam edilecekse, yatırımcıyı idam etme, o ruhsatın altına imza atandan hesap sor."

Ataşehir'deki Finans Merkezi Projesi'nin sınırlarının Ümraniye'ye dahil edilmesiyle ilgili ise Ağaoğlu, "Projenin Ümraniye ya da Ataşehir sınırları içerisinde olması önemli değil. O bizi ilgilendirmez, biz işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ben her zaman ağaca değil, ormana baktım. Önemli olan Türkiye'de bu projenin yapılması" ifadelerini kullandı.

Devletin ticari faaliyette bulunmaması gerektiğini savunan Ağaoğlu, “Ama buna rağmen TOKİ'nin bu konuda bir açığı kapattığına inanıyorum. TOKİ'yi bu konuda çok başarılı buluyorum" şeklinde konuştu.

‘EMSALİ NEREYE VERDİ, KAÇ LİRA ALDI?’
Belediyelere ilişkin açtığı davalara ilişkin soru üzerine Ağaoğlu, "Sancaktepe Belediyesi, ben 2003'te çok güzel bir proje yaptım. Teslim ettik oturuyorlar. Aradan 10 sene geçti. Sancaktepe Belediyesi bölgede yeni plan yapıyor. Binaların olduğu yere yeşil alan koyuyor. Oradaki emsali alıyor başka yerde rant yaratmak için transfer ediyor. Oradan aldığı emsali nereye verdi, kaç lira aldı?" dedi.

İnşaat sektörünün denetleyici kuruma ihtiyacının olup olmadığına yönelik soruyu Ağaoğlu, "Özellikle imarlar konusunda koy kuralı, kuralına göre oynayayım" ifadelerini kullandı.

YOKSULLAR İÇİN KONUT
Alt gelir seviyesine göre konut yapılmasına ilişkin soruya yanıt veren Ağaoğlu, devlet arazi teslim ederse kendisinin maliyetine ev yapıp teslim edebileceğini de sözlerine ekledi.

CHP: AĞAOĞLU’NU İŞLETMİŞLER
Öte yandan, CHP’den işdamı Ali Ağaoğlu’nun açıklamalarına jet yanıt geldi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun özür dilediği iddiasının yalanladığı açıklamada şöyle denildi:

“Ali Ağaoğlu’nun bu sözleri tamamen hayal ürünü ve gerçek dışıdır. Öyle anlaşılıyor ki, biri veya birileri, ‘CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arayarak özür diledi’ diye Ali Ağaoğlu’nu işletmiş.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yolsuzluk iddiası bulunanlardan özür dilemez. Tam tersi, hakkında yolsuzluk iddiası bulunan, kul hakkı veya yetim hakkı yiyene ‘yargıya git, aklan da gel’ der.

Ali Ağaoğlu ve benzerleri gerçekdışı özür dilediler aldatmacasına sarılacağına, bağımsız yargı önünde hesap verme yolunu seçsinler.

Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına saygımız nedeniyle kamuoyunun bilgisine sunarız.” 

AA



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,031 µs