En Sıcak Konular

WT: 1915 olayları soykırım değildi

5 Eylül 2007 09:26 tsi
WT: 1915 olayları soykırım değildi

Washington Times gazetesinin köşe yazarı Fein, 1915 olaylarının Ermenilerin iddia ettiği gibi soykırım olmadığını vurgulayarak, bu olayları "soykırımla eşdeğer" olarak tanımlayan ADL ulusal direktörü Foxman'i eleştirdi.

ABD'de yayımlanan muhafazakar Washington Times gazetesinin köşe yazarı Bruce Fein, 1915 olaylarının Ermenilerin iddia ettiği gibi soykırım olmadığını vurgulayarak, bu olayları "soykırımla eşdeğer" olarak tanımlayan ABD'deki Yahudi kuruluşu Anti-Defamation League'ın (ADL-İftira ve İnkara Karşı Mücadele Birliği) ulusal direktörü Abraham Foxman'i eleştirdi.

Fein, makalesinde Foxman'in, 1915 olaylarını "soykırım" diye nitelendirdiği için bir ADL görevlisini işten attıktan dört gün sonra aynı ifadeyi kullanmasının manidar olduğuna işaret ederek, Foxman'i, söz konusu olayların soykırım olmadığını vurgulayan Bernard Lewis, Justin McCarthy, Heath Lowry, Guenther Lewy ve Norman Stone gibi tarihçilerin eserlerini incelemeye davet etti. Bruce Fein, 1915 olaylarının savaş ortamında meydana geldiğini, doğudaki Ermenilerin düşmanla işbirliği yaptığını ve batıdaki Ermenilerin tehcire maruz kalmadığını kaydetti.

Türk hükümetinin ülkedeki arşivleri açtığını ve iddiaların incelenmesini önerdiğini, Ermenilerin ise bunu reddettiğini hatırlatan Fein, "Foxman, Ermenilerin trenine atlayıp onların gizli amaçlarıiçin kullandığı çıkarımı benimsemek yerine Ermenileri Türkiye'nin başlatmak istediği tartışmaya katılmaya ikna etmek için enerjisini kullanmalı" dedi.

haber7



Bu haber 212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs