En Sıcak Konular

Ukrayna ile NATO arasında silah polemiği

8 Eylül 2014 12:40 tsi
Ukrayna hükümeti tarafından, 5 NATO ülkesinden silah yardımı alacağı bildirildi, ancak NATO ülkeleri bu haberi yalanladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun danışmanı Juri Luzenko, Pazar günü Kiev'de bir açıklama yaparak başta ABD olmak üzere Fransa, İtalya, Polonya ve Norveç'ten silah desteği alacaklarını bildirdi. Ancak ABD, Norveç ve Polonya bu bilgiyi yalanlayarak, böyle bir yardımın sözkonusu olmadığını belirttiler. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, Galler'de yapılan NATO zirvesinde, Ukrayna'ya silah yardımını kesinlikle reddetmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Caitlin Hayden, Ukrayna'ya silah yardımı yapılacağı haberlerinin doğru olmadığını, Ukrayna'nın güvenliğini sağlamak için ricalarının bulunduğu ve Ukrayna'ya daha fazla nasıl yardım yapılabileceği üzerinde bir değerlendirme yapıldığını söyledi.

Norveç Savunma Bakanlığı sözcüsü Lars Gyemble, ülkesinin böyle bir planı bulunmadığını ve Norveç'in gerilim bölgelerine prensip olarak silah göndermediğini belirtti. Polonya Savunma Bakanı Tomas Simonyak, attığı twitte NATO zirvesinde Ukrayna'ya silah verileceği yönünde bir karar alınmadığını bildirdi. Polonya şimdiye kadar Ukrayna'ya askeri miğfer, çelik yelek ve insani yardım gönderdi.

İtalya'dan bu konuda resmi bir açıklama gelmedi. Medyada çıkan haberlerde İtalya'nın silah göndermeyeceği, ancak diğer AB ve NATO üyeleriyle koordineli olarak, miğfer, çelik yelek gibi askeri malzeme gönderilebileceği belirtildi.



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,451 µs