En Sıcak Konular

Ayrılıkçılar 15 Ukraynalı askeri serbest bıraktı

8 Eylül 2014 09:11 tsi
Ukrayna'nın doğusunda ateşkes ilan edilmesinin ardından, ayrılıkçıların rehine olarak tuttuğu 15 Ukraynalı askeri daha serbest bıraktığı bildirildi.

Dnipropetrovsk İl Belediye Başkan Yardımcısı Boris Filatov, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, Minsk'te imzalanan ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin protokol çerçevesinde, rehine olarak tutulan 15 Ukraynalı askerin ayrılıkçılar tarafından Donetsk’te salıverildiğini kaydetti.
 
Bu arada, Ukrayna basını, Rus yanlısı ayrılıkçıların elinde 700 civarında Ukraynalı askerin tutuklu olabileceğini ileri sürerken, taraflar arasında sağlanan barış protokolü çerçevesinde rehinelerin tamamının 2 gün içerisinde salıverilmesi gerektiğini yazdı.
 
Ukrayna'nın doğusunda ateşkes ilan edilmesinin ardından, ayrılıkçılar, dün gece ilk defa iki Ukraynalı askeri serbest bırakmıştı.
 
Belarus'un başkenti Minsk'te 5 Eylül'de bir araya gelen "Ukrayna-Rusya-AGİT" Üçlü Temas Grubu toplantısına katılan eski Ukrayna Devlet Başkanı Leonid Kuçma, Rusya'nın Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, AGİT temsilcisi Heidi Tagliavini ile Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılar tarafından tek taraflı ilan edilen Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyeti liderleri Aleksandr Zaharçenko ve İgor Plotnitskiy arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Ukrayna'nın doğusunda 5 Eylül itibarıyla ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlamıştı.
 
Bugüne kadar 864 asker öldü
 
Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Vladimir Polevoy, yaptığı açıklamada, ülkenin doğusunda terörle mücadele operasyonunun başlamasından bu yana 864 askerin hayatını kaybettiğini, 3 bin 215 askerin ise yaralandığını kaydetti.
 
Polevoy, ayrıca dün gece doğudaki bazı bölgelerde ve Ukrayna askerlerinin bulunduğu noktalara saldırıların meydana gelmesine rağmen, Ukrayna ordusunun ateşkes sürecine tamamen riayet ettiğini ve ateşkes sürecinin iptal edilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.
 
Polevoy, Donetsk Havaalanı'na bazı saldırıların yapılmasına rağmen, havaalanının Ukrayna ordusunun, Donetsk’ın ise ayrılıkçıların kontrolünde olduğunu bildirdi.

aa
 

Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,255 µs