En Sıcak Konular

Potada ikinci hezimet

5 Eylül 2007 00:32 tsi
Avrupa Şampiyonası'na Litvanya yenilgisiyle başlayan Milliler, Almanya karşısında 50 sayıyı bile geçemedi.

Palma de Mallorca - 35. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda (C) Grubu'nda yer alan Türkiye, ikinci maçında Almanya'ya 79-49 yenildi.

Habertürk'ün verdiği habere göre, Karşılaşmaya iyi başlayamayan Türkiye, ilk dakikalardan itibaren yenik duruma düşerken, maç boyunca öne geçmeyi başaramadı. Dirk Nowitzki üzerine kurulu disiplinli, takım oyununu yansıtan Almanya, özellikle isabetli şutlarla farkı ilk 5 dakikada 6'ya çıkardı.

Devreye 13 sayı (40-27) farkla geride giren Türkiye, ikinci yarının ilk 5 dakikası içinde sayı üretemedi. Son çeyrekte de oyundan düşen (A) Milliler, maçtan 30 sayı farkla 79-49 salondan yenik ayrıldı.

Maçın 2. periyotunun başında maç içinde girdiği ikili mücadelede başına darbe alan ve yedek kulübesinde oturamayarak soyunma odasına giden Ender Arslan, 3. periyot başladıktan sonra yeniden salona girdi. Ancak sürekli başını tutan ve kulağının ağrıdığını söyleyen Ender, 4. periyotun başında hastaneye götürüldü.

(A) Milliler, grubundaki son maçını yarın TSİ 21.30'da Çek Cumhuriyeti ile oynayacak. Türkiye bu maçı kazanması halinde gruptan çıkabilecek. Bir sonraki 6'şarlı gruplarda ise ilk 4'e kalarak çeyrek finale yükselmesi ve her maçını da kazanması gerekecek. Çek Cumhuriyeti'ne yenilmesi halinde ise şampiyonadan elenecek.

A Milli Basketbol Takımı oyuncusu Peker: ''Korkunç bir gün''

Şenhan Bolelli bildiriyor - İspanya'da oynanan 35. Avrupa Beskatbol Şampiyonası'nda Almanya'ya 79-49 yenilen (A) Milli Basketbol Takımı oyuncusu Kaya Peker, ''Korkunç bir gün'' dedi.

Kaya, maç sonrası yaptığı açıklamada, sadece şampiyonaya devam edebilmek için yarınki Çek Cumhuriyeti maçının kazanılması gerektiğini söyledi.

Almanya milli takımında oynayan Galatasaray'ın da oyuncusu Mithat Demirel ise ''Başta 1. periyot olmak üzere çok mükemmel maç çıkardık. Savunmamız da çok iyiydi'' dedi.

Mithat, hiç bir zaman için Türkiye'yi 30 sayı farkla yenebileceklerini düşünemediklerini ifade ederek, ''İnanılmaz bir maç yaşadık. Hem bizim oyunumuz, hem de tahmin ediyorum ki, Türk Milli Takımının içindeki problemler böyle bir skorla maçı kazanmamızı sağladı'' diye konuştu.

Mithat, grupta aldıkları 2 galibiyet sonrası şampiyonadaki yollarını daha da açık gördüklerini söyledi.



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,307 µs