En Sıcak Konular

Akdamar Kilisesi'nde beşinci ayin

7 Eylül 2014 20:45 tsi
Türkiye Ermenileri Patrikvekili Ateşyan, "Dini, ırkı, mezhebi bir tarafa bırakıp tanrının yarattığı evlatlar, kardeşler olarak bu topraklar üzerinde sevgiyle, huzur içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

 Türkiye Ermenileri Patrikvekili Aram Ateşyan,  "Bu topraklarda, Türk'ü, Kürt'ü, Ermeni'si ve diğerleriyle kardeşçe yaşadık. Ölülerimizde gözyaşı döktük, birbirimizin düğünlerinde göbek attık ve doğan çocuklara süt anneliği yaptı bizimkiler" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Ermeni Kilisesi'nde bu yıl beşincisi yapılan ayinin ardından Ermenistan'dan gelen sanatçılar, kilisenin bahçesinde kendi dillerinde şarkılar seslendirdi. Van Büyükşehir Belediyesi korosundaki dengbej kadınlar da Kürtçe şarkılar söyledi.

Sanatçıların seslendirdiği şarkılara zaman zaman eşlik eden Türkiye Ermenileri Patrikvekili Ateşyan, konser sonrası şunları kaydetti:

"Bu topraklarda, Türk'ü, Kürt'ü, Ermeni'si ve diğerleriyle kardeşçe yaşadık. Ölülerimizde gözyaşı döktük, birbirimizin düğünlerinde göbek attık ve doğan çocuklara süt anneliği yaptı bizimkiler. Ancak üstüne kara bulutlar geldi, bir asır geçti ama son senelerde görüyoruz ki artık iki toplum değişik vesilelerle kültürel faaliyetlerde yan yana gelmektedirler. Bu emeklerin çoğalmasını istiyoruz, eski günlerin geri gelmesini, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Dini, ırkı, mezhebi bir tarafa bırakıp tanrının yarattığı evlatlar, kardeşler olarak bu topraklar üzerinde sevgiyle, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu vesileyle bugün düzenlenen etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Ateşyan, Vanlı ve Ermeni sanatçılara da verdikleri konser için teşekkür etti.

AA



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,473 µs