En Sıcak Konular

Yalnız kaldılar, seçilemediler...

4 Eylül 2007 22:05 tsi
Yalnız kaldılar, seçilemediler... Meclis'te bugün 16 ihtisas komisyonunda görev yapacak üyeler için seçim yapıldı. 3 komisyon için aday olan Kamer Genç hiçbirine seçilemezken, Eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz da boşta kaldı.

AK Parti, CHP, MHP ve DTP'nin, Anayasa Komisyonu, Adalet Komisyonu, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, Çevre Komisyonu, İçişleri Komisyonu, Dışişleri Komisyonu, Dilekçe Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, KİT Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Milli Savunma Komisyonu, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyelikleri için bildirdikleri isimler, oylanarak kabul edildi.

Bağımsız milletvekilleri 4 komisyon için yarıştı

Haber7'den alınan bilgiye göre, Başkanvekili Nevzat Pakdil, Plan ve Bütçe Komisyonu, KİT Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile AB Uyum Komisyonunda, grubu bulunmayan siyasi partilere veya bağımsız milletvekillerine birer üye düştüğünü belirterek, her komisyon için birden fazla aday bulunduğunu, bu nedenle seçim yapılacağı söyledi.

Genel Kurulda, 4 komisyonda grubu bulunmayan siyasi partilere veya bağımsız milletvekillerine düşen üyelikler için seçime geçildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği için DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk ile Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç yarıştı. Oylamaya katılan 390 milletvekilinden 359'unun oyunu alan Öztürk, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi oldu. Kamer Genç'e ise 24 oy çıkarken, 6 boş oy kullanıldı, 1 oy geçersiz sayıldı.

Mesut Yılmaz seçilemedi

Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ve DSP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, AB Uyum Komisyonu üyeliği için aday oldu. Pazarcı, oylamaya katılan 342 milletvekilinden 276'sının oyunu alarak, komisyon üyeliğine seçildi. Yılmaz'ın 56, Uras'ın da 3 oy aldığı seçimde, 2 boş, 5 geçersiz oy çıktı.

KİT Komisyonu üyeliği için de aday olan Kamer Genç, bu seçimi de DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert'e karşı kaybetti.

Oylamaya 274 milletvekili katıldı. DSP'li Mert 259 oy alırken, Genç'e ise 11 oy çıktı. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliği için ise Bağımsız Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş ve Kamer Genç yarıştı. Ağırbaş, 252 oyla komisyon üyesi oldu. Adaylardan Geylani'ye 4, Genç'e ise 5 oy çıktı. Oylamada, 9 oy geçersiz sayıldı, 1 oy da boş kullanıldı.

3 komisyona da seçilemedi

Kamer Genç, Plan ve Bütçe Komisyonu, KİT Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelikleri için aday oldu, ancak seçilemedi. TBMM'de grubu bulunmayan veya bağımsız milletvekillerine sadece 4 komisyonda birer kontenjan tanınıyor. Bugün yapılan seçimlere katılan DSP'li milletvekilleri rakiplerine karşı üstünlük sağlayarak, 4 komisyonun üyeliğini de kazandı.

DSP İstanbul milletvekili Ahmet Tan, AB Uyum komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelikleri için yaptığı adaylık başvurularını, seçimlerden önce geri çekti.



Bu haber 288 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,767 µs