En Sıcak Konular

''Rakı sofralarında Türkiye'yi kurtarırlar''

5 Eylül 2014 12:55 tsi
''Rakı sofralarında Türkiye'yi kurtarırlar'' CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı'nda söylüyorum,CHP iktidarında yerel yönetim özerklik şartını mutlaka getireceğim" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı konuşmadı şunları söyledi:
 
"CHP sağa kayıyor' diyorlar, ben sormak istiyorum: Hangi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Gezmiş'in mezarını ziyaret etti. Üç fidana sahip çıktım ben, onların mezarına gidip karanfil bıraktım ben. Bizim devrimciliğimiz kağıttan devrimcilik değil bizim devrimciliğimiz yürek ister, yürek"
 
''Kimliğe ve inanca sahip çıkmak, saygı göstermek sağa kaymak değildir. Her kimliğe, her inanca saygı duyacağız, bu bizim görevimizdir. Açıkça söylüyorum, ben sağcı solcu ayrımı yapmadan bütün insanlarımı seviyorum''
 
"Yoksulluktan tutun, milli eğitime, askerlikten tutun çiftçiliğe, ziraate, sanayiye, esnafa, hayatın her alanıyla ilgili çözümlerimiz var. Sorun, bu çözümleri yeteri kadar anlatamıyoruz."
 
"Kimse bana demokratlık dersi vermesin, kimse de kusura bakmasın, demokrasinin ne olduğunu bilirim, disiplinin de ne olduğunu bilirim. Düne kadar sustum doğru ama sabah mikrofonu gören koşa koşa gidip CHP'yi eleştirirse kimse kusura bakmasın buna izin vermeyeceğim. Eğer benim genel başkanlığım döneminde o tüzük değişikliği olmasaydı yeni bir genel başkan adayı çıkamazdı."
 
''Diyorlar ki CHP elitist bir parti. Elit olmak ayrı, elitist olmak ayrı. Elitlere yani seçkinlere saygım var, aydındır bunlar. Otururlar, konuşurlar, düşüncelerini topluma aktarırlar ve toplumu aydınlatırlar. Ama bir de elitistler var, rakı sofralarında Türkiye'yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim. Herkes çok iyi bilsin. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil.''
 
"Yoksulluktan tutun, milli eğitime, askerlikten tutun çiftçiliğe, ziraate, sanayiye, esnafa, hayatın her alanıyla ilgili çözümlerimiz var. Sorun, bu çözümleri yeteri kadar anlatamıyoruz"
 
Demokrasiden yanayız
 

"Biz demokrasiden yanayız. Ama demokrasi kaos demek değildir. Bir siyasi partiye üye olduktan sonra o siyasi partinin kurallarına uyarsınız artık. Sizi o kurallar bağlar. Ya bağlanırsınız veya ayrılırsınız. Arada başka seçenek yok"
 
''Bir sendika ağaları var, bir de parti ağaları var. Parti ağalarını da sileceğim, yok öyle bir şey. Demokrasiyi bu ülkeye mademki biz getirdik, demokrasiyi partiye CHP olarak getireceğiz'' diye konuştu"
 
"Mustafa Kemal Atatürk 77 milyonun yüreğinde olan kişidir, Mustafa Kemal Atatürk'ten söz edildiği zaman bütün CHP'lilerin yüreği oynar, gözleri dolar. Sadece bizim değil düşmanlarının bile saygı duyduğu bir liderdir Mustafa Kemal Atatürk, ama hiç kimse kusura bakmasın ben Kenan Evren Atatürkçüsü değilim, ben onun gibi Atatürkçü değilim. İlhan Selçuk'un dediği gibi ben gardırop Atatürkçüsü de değilim"
 
 " CHP sağa kayıyor.' Niye söylüyorlar bunu? 'Benmerkezci sol anlayış' bunu söyletiyor. 'Ben varsam CHP'nin içinde sol var. Ben yoksam CHP solda değil'. Kimse kusura bakmasın. Sol kimsenin tekelinde değil"

aa

Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs