En Sıcak Konular

Köşk resepsiyonuna kim katılıyor, kim katılmıyor?

4 Eylül 2007 20:23 tsi
Köşk resepsiyonuna kim katılıyor, kim katılmıyor? Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kalabalık olacağı gerekçesiyle ikiye böldüğü ve ilk turunu 5 Eylül'de vereceği Çankaya Köşkü'ndeki Resepsiyonu'na Komutanlar katılacak mı? Hangi siyasi partiler orada olacak?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kalabalık olacağı gerekçesiyle ikiye böldüğü ve ilk turunu 5 Eylül'de vereceği Çankaya Köşkü'ndeki Resepsiyonu'na Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları'nın katılmayacağı öğrenildi.

Milliyet'ten alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, yarın saat 11.00’de yapılacak ilk resepsiyona devlet erkanını, Cuma günü saat 16.00’da yapılacak ikinci resepsiyon ise medya, işx ve sanat dünyası davet etmişti.

Komutanların 5 - 6 ve 7 Eylül tarihleri arasında Ankara'da olmayacakları ve bu yüzden her iki resepsiyona da katılamayacakları öğrenildi.. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Org. Işık Koşaner 5 - 6 ve ' Eylül tarihlerinde ordu komutanlıklarını ziyaret edecekler.

Her yıl Yüksek Askeri Şura'nın bitimi ile birlikte, 30 Ağustos’tan sonra nöbet değişimlerinin ardından TSK'da komuta kademesinin ordu komutanlıklarını ziyaret etmesinin de gelenek olduğu belirtildi.
     
CHP katılmayacak

CHP’nin Gül’ün seçilmesi sırasında gösterdiği protestosunu Çankaya Resepsiyonunda da sürdürecek. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal resepsiyona katılmayacaklarını açıkladı. CHP böylece oylama ve yemin törenine katılmama tavrını resepsiyon ile de sürdürecek.
     
DTP tam kadro katılıyor

10. Cumhurbaşkanı Sezer'in Köşke çağırmadığı, 30 Ağustos törenlerine de askerlerin davet etmediği DTP Çankaya Köşküne katılacak. DTP'lilerin tam kadro katılmaları bekleniyor.
     
Bahçeli gidiyor, MHP özgür

MHP Lideri Devlet Bahçeli resepsiyona katılacağını açıkladı. Bahçeli MHP milletvekillerinin de kendilerinin katılıp katılmamaya karar vereceklirini bildirdi.
     
DSP lideri Sezer katılmıyor

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise, Gül’ün vereceği resepsiyona yoğun programı nedeniyle katılmayacağını söyledi. Sezer“ Ancak, milletvekili arkadaşlarım kendi karar verecekler" dedi.
     
TBB Başkanı katılıyor

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok resepsiyona katılacağını, ancak yapılan yanlışlara karşı mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı: Komutanlar katılmayacaklarını bildirmişlerdi
      
Cumhurbaşkanlığı, yarın yapılacak kabul resmine Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet komutanlarının katılmayacağı yönündeki bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kabul günü olan 5 Eylül’de Komuta kademesinin askeri faaliyetler nedeniyle Ankara dışında olacağını 30 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bildirdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Açıklamada şöyle denildi:

"5 Eylül 2007 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak resmi kabul konusunda bazı basın yayın kuruluşlarında gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığı izlenmektedir.

Sayın Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları’nın, daha önceden planlanan askeri faaliyetler nedeniyle Ankara dışında olacakları bilgisi, esasen bu davet planlanmadan önce, Sayın Cumhurbaşkanımıza 30 Ağustos günü sunulmuştur.

Sözkonusu resmi kabul için 5 Eylül tarihinin seçilmesi, anılan kabulün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesinden önce düzenlenmesi zaruretinden kaynaklanmıştır.

Bu çerçevede, konuya farklı anlamlar yüklenmemesi üzerinde önem ve hassasiyetle durulması gerektiği değerlendirilmektedir."



Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,308 µs