En Sıcak Konular

İnce: İlk 2 seçimde 1'inci yapamayan gidecek

5 Eylül 2014 11:43 tsi
Kurultayda konuşan CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, ''Tüzük diyecek ki, 'genel başkan olduktan sonra, ilk iki seçimde partiyi birinci parti yapamazsan gidersin. Bu sayın Kılıçdaroğlu için de geçerli olacak benim için de geçerli olacak'' dedi.

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce ise 177 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi.

İnce kurultaydaki konuşmasına Hasan Hüseyin Korkmazgil'in ''Acıyı Bal Eyledik'' şiiriyle başladı.

ACIYI BAL EYLEDİK

Bak şu insanların güzelliğine / kaşı destan / gözü destan / elleri kan içinde

Kör olasın demiyorum / kör olma da / gör beni

Damda birlikte yatmışız / öküzü hoşça tutmuşuz / koyun değil şu dağlarda / san kendimizi gütmüşüz / hor baktık mı karıncaya / kırdık mı kanadını serçenin / vurduk mu karacanın yavrulusunu / ya nasıl kıyarız insana

Sen olmasan öldürmek ne / çürümek ne zindanlarda / özlem ne ayrılık ne / yokluk ne yoksulluk ne / ilenmek ne dilenmek ne / işsiz güçsüz dolanmak ne / gün gün ile barışmalı / kardeş kardeş duruşmalı / koklaşmalı söyleşmeli / korka korka yaşamak ne

Kahrolasın demiyorum / kahrolma da / gör beni

Kanadık toprak olduk / çekildik bayrak olduk / döküldük yaprak olduk / geldik bugüne

İnce özetle şöyle konuştu:

''Emekçiler, ezilenler bir umutla güne başlayanlar merhaba. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin özgürlük ateşini bugüne taşıyanlar merhaba. Selam olsun sana Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa. Reşadiyeli Veli'ye selam olsun. Ağrı Dağı gibi başı dik CHP'ye selam olsun. Yoldaşlarım omuzdaşlarım CHP'li kardeşlerim umut bir iddiadır bir başlangıçtır. Bizim için imkansız yoktur bahane yoktur.

Benim iddiam size diyorum ki ben genel başkan olduğumda CHP'nin genel merkezinin ışıkları sabaha kadar yanacak. Onun için burdayım. Seçim akşamları genel merkezin önünü cenaze evine değil bayram yerine döndürmek için bu kürsüdeyiz.

15 yaşındaki Berkin'in anasını meydanlarda yuhalatan o adamı indirmek için buradayım. Askere giderken mezhebini sormayıp askerde şehit olduğunda o şehit çocuğun cemevindeki cenazesine katılmayan devlet adamına hesap sormak için buradayım. Cumhurbaşkanını Yüce Divan'a göndermek için buradayım. Türkiye'yi düzlüğe çıkarmak için iktidar olmak için önce devrimciliğimizi önce solculuğumuzu hatırlayacağız. Yola çıkarken büyük isimlerle çıkmadım bana büyük isimler değil büyük davaya inanmış isimler lazım. Bütün adaylıkları üyelerle ön seçimle yapacak. Kişilerin partisi değil ilkelerin tutarlılıkların partisi olacağız.

Artık bu partide genel başkanın ne zaman çekileceği, ne zaman istifa edeceği tartışılmayacak, tüzükte yazacak. Tüzük diyecek ki, 'genel başkan olduktan sonra, ilk iki seçimde partiyi birinci parti yapamazsan gidersin. Bu sayın Kılıçdaroğlu için de geçerli olacak benim için de geçerli olacak. Kimse CHP Genel Başkanı ne zaman gidecek diye sormayacak.

Artık Cumhuriyet Halk Partisi rakiplerinin karışma ihtimalinden, Bülent Arınç ile Tayyip Erdoğan'ın kavgasından, Abdullah Gül ile çekişmesinden medet uman bir parti olmayacak.

Halk muhafazakar, halk sağda, oy sağda, o zaman sağdan bir aday bulalım, oylar da çantada keklik olsun bize gelsin mantığı doğru mantık değildir. Bir, seçmene karşı saygısızlıktır. İki, seçmene hiledir. Seçmene diyoruz ki 'ben sağcı değilim, ama seni kandırmak için bu sağcıyı öne sürdüm, hadi gel şimdi oltaya' diyor. Bu mantığı doğru bulmuyorum.

Yalova'dan sağcılaşmadan sağdan oy aldık. Bu cumhurbaşlanlığı seçiminde içime dert olan bir olay anlatacağım. Partinin 3 grup başkanvekilinden birisiydim televizyon öğrendim adayı. 60 parti meclisi üyesi sizin vicdanınıza sesleniyorum. Milletvekilliğinde dik durmak daha önemli.

Sayın Kılıçdaroğlu risk aldım diyor. Risk almakta kazanma ihtimali vardır. Ben Ekmeleddin İhsanoğlu adını duyduğum a nda yüzde 100 başarısızlık gördüm. Bu risk değil bu öngörüsüzlük.

Bir yönetm değişikliği öerndim. O da şu dedim ki MHP ile birinci turda çatı kurmayalım. MHP ayrı aday çıkarsın biz ayrı aday çıkaralım.''

ntvmsnbc

Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,828 µs