En Sıcak Konular

Güneydoğu sil baştan!

4 Eylül 2007 17:30 tsi
Güneydoğu sil baştan! Org. İlker Başbuğ, 30 Ağustos resepsiyonunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderilen komutanların başarılarına dikkat çekti. Doğu bölgelerine yapılan bu atamalarla TSK, Güneydoğua'da ipleri eline alıyor.

Son Yüksek Askeri Şûra’dan (YAŞ) çıkan atamalara bakılınca terörle mücadele konusunda nokta kararlar alındığı ortaya çıktı. Akşam Gazetesinin verdiği bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığı, karargahta başarılı olan subayları terörle mücadelede etkin görevlere atadı. Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay Lojistik Başkanı Korg. Rasim Arslan, Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanı Korg. Eyüp Kaptan, Doğu ve Güneydoğu’da önemli görevlere getirildi. Komando tugaylarının yetiştiren Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi Komutanlığı’nın rütbesi de tuğgenerallikten tümgeneralliğe çıkarıldı.

Bekiroğlu sınıra gitti

Ankara 4’üncü Kolordu Komutanlığı’na bağlı Barış Gücü’nü komuta eden Tuğgeneral Tahir Bekiroğlu da terfi ederek Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na atandı. Türk askerinin Lübnan’da görevlendirilmesinden önce buna ilişkin müzakereleri yürüten Bekiroğlu, bundan böyle Irak sınırından birinci derecede sorumlu olacak.

 Dağ aslanlarına terfi morali

Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi Komutanlığı’nın rütbesi de tuğgenerallikten tümgeneralliğe çıkarıldı. Kırıkkale Lojistik Tugay Komutanı Tuğgeneral Yıldırım Güvenç, tümgeneralliğe terfi ederek, bu göreve atandı. Dağ komando tugaylarının yetiştirilmesinde önemli rol üstlenen komutanlık, geçen haziran ayında kapılarını medyaya açmıştı. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ, dağ komando tugaylarının bundan böyle sadece uzman çavuşlarından oluşacağını açıklamıştı. Eğirdir’de 904 subay ve astsubay ile 8 bin 426 erbaş ve er eğitim görüyor.

Lojistik komutanı Diyarbakır’da

İki yıldır Genelkurmay Lojistik Komutanlığı görevini yürüten Hava Korgeneral Rasim Arslan da Diyarbakır’a 2’nci Hava Kuvvet Komutanı olarak atandı. Bölgede, İran, Irak ve Suriye hava sahasının kontrolünden sorumlu olan 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı çok sayıda askeri üs bulunuyor. İran, Suriye ve Irak üçgenindeki Türk hava sahası ile sınır bölgesi, Korg. Arslan’ın sorumluluğunda.

Korg. Kaptan’a etkin görev

Genelkurmay Askeri Stratejik Etüd Başkanlığı görevini yürüten Korgeneral Eyüp Kaptan da Elazığ’da bulunan 8’nci Kolordu Komutanlığı’na atandı. Kaptan, Tunceli, Elazığ, Bingöl ve Muş bölgelerinde terörle mücadele için görev yapacak.  

Rütbeleri birincilikle atladı

Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadeleye verdiği özel önem doğrultusunda kimi komutanları Doğu ve Güneydoğu’da etkin görevlere getirdi. İki yıldır Genelkurmay Harekat Başkanlığı görevini yürüten Korgeneral Bekir Kalyoncu, kuruluş amacı terörle mücadele etmek olan Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı’na getirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın askeri danışmanlığını da yapan Korg. Kalyoncu, 2 yıllık görev süresi boyunca özellikle terörle mücadelede ve Irak’taki gelişmelerde etkin rol oynadı. Rütbelerini hep birinci sıradan alan Korg. Kalyoncu, 1997 yılında tuğgeneralliğe, 2001 yılında tümgeneralliğe, 2005 yılında korgeneralliğe birinci sıradan terfi etti.  

YAŞ’tan çıkan diğer önemli atamalar

Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Albay Arif Çetin, tuğgeneralliğe terfi ederek Şırnak Hudut Tugay Komutanlığı’na atandı.

Antalya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İsmail Salim Olguner, Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na bağlı Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı’na atandı.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün özel kalem müdürü Kara Harp Okulu Alay Komutanı Tayyar Süngü, tuğgeneralliğe yükselerek Mardin 70’inci Mekanize Tugay Komutanı oldu.

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün eski özel kalem müdürü ve Kara Harp Okulu Alay Komutanı Albay Tayyar Süngü, terfi ederek Mardin 70’inci Mekanize Tugay Komutanı oldu.



Bu haber 3,576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,794 µs