En Sıcak Konular

Alman gazeteci: PKK yasağı kalksın

3 Eylül 2014 17:29 tsi
Almanya'da yayınlanan 'Die Tageszeitung' isimli gazetede yayınlanan bir makalede, PKK yasağının Almanya'da kaldırılması istendi.

Almanya'da sol görüşlü gazetede yayınlanan makalede, Christian Jakob isimli gazeteci, Alman Federal hükümetinin Kuzey Irak'taki Peşmergelere silah gönderme kararına değinerek, bu silahlardan Peşmergelerin PKK'ya da verebileceğini öne sürdü.

'Die Tageszeitung' (taz) isimli gazetede yayınlanan makalede, artık PKK'nın da değişerek demokratikliştiği, bu yüzden 1993'ten beri Almanya'da uygulanan yasağın kaldırılması taleb edildi. Silah yardımı gönderilmesinin bölgedeki Kürtlerin artık güvenilebilecek istikrarlı kişiler olduğunu gösterdiğini ifade eden Jakob, PKK'ya bağlı Almanya'daki KCK 'Kürdistan Toplumu Birliği' derneğinin yasağına son verilmesi gerektiğini savundu.

Alman gazeteci, Suriye'de Esad'a karşı savaşan PKK'lılardan da sözederek, bunların Rojava bölgesinde Esad rejimine karşı savaştıklarını, bir taraftan da İslamcı muhaliflere mesafe koyduklarını belirtti. Kuzey Irak'taki Kürt Özerk bölgesinde de istikrarın sağlandığını ve Alman hükümetinin de güvendiği için silah ve askeri malzeme gönderme kararı aldığını kaydetti.

Jakob, Aponun da artık bağımsız bir devlet peşinde olmadığını, demokratik bir konfederasyon içinde bölgesel otonomi istediğini ifade etti. Ayrıca Türkiye'deki Kürtlerin, bölgesel otonomiyle birlikte, Suriye ve Irak'taki diğer Kürtlerle daha sıkı bağlar kurmak istediklerini belirtti.

Türkiye'nin de artık 2013'ten bu yana Kürlterle barış görüşmeleri yaptığını dile getiren Alman gazeteci Jakob, Almanya'nın PKK yasağını, NATO partnerine karşı bir jest olarak koyduğunu, Türkiye'nin bile sert tutumunu artık bırakırken, Almanya'da yasağın devam etmesinin anlamsız olduğunu vurguladı.



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,247 µs